LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-05-2013, 07:45 AM   #1
metalaarif
Member
 
Registered: Oct 2011
Location: Nepal
Distribution: RHEL, CentOS, Slackware
Posts: 127
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 2
Nagios installation "htpasswd.users" error


Hi guys,

I have a problem with Nagios installation in Slackware.

I installed nagios using sbopkg (slackbuild scripts). I really installed and I followed documentation that was provided in slackware docs:- http://docs.slackware.com/howtos:sof...s_on_slackware.

Now my problem is when I create a nagios users or even if its nagiosadmin using following command
Quote:
# htpasswd -c /etc/nagios/htpasswd.users nagiosadmin
The thing is that when I open up my browser and hit http://localhost/nagios, it prompts with nagios username and password but never logs me in no matter what I do. I have installed nagios in various Linux Distro (RedHat, CentOS, Ubuntu, openSUSE) and it did work perfectly fine. I even tried creating new users but it didn't work and what I found out is that if I create new users in htpasswd.users, the new users doesn't add up but it overwrites the previous user.

I think I have done everything exactly same and I have done this 4 times already and I am still doing it to find a problem. If anyone could kindly help me regarding this issue.

Cheers

Last edited by metalaarif; 07-05-2013 at 07:48 AM.
 
Old 07-05-2013, 05:52 PM   #2
ljb643
Member
 
Registered: Nov 2003
Posts: 292

Rep: Reputation: Disabled
I think you have encountered the bug described here: htpasswd no longer working after upgrade to 14.0

There are work-arounds in that thread which may help.
 
Old 07-06-2013, 05:00 PM   #3
metalaarif
Member
 
Registered: Oct 2011
Location: Nepal
Distribution: RHEL, CentOS, Slackware
Posts: 127
Blog Entries: 1

Original Poster
Rep: Reputation: 2
Thanks so much bro, I am very grateful for your reply and I don't know why I didn't see this before.

Now, its perfectly clear what the problem was.

Cheers
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Samba on Fedora 10.10. Originator of docs "owns" it. Other users to share "save as" worded Linux - Newbie 1 03-10-2011 12:23 PM
[RHEL] nagios-plugin install error - C preprocessor "/lib/cpp" fails sanity check samengr Linux - Software 5 11-02-2009 11:04 AM
Cannot Log In Nagios Web Interace Error: "401 Authorization Required " sunnywavez Linux - Newbie 3 04-23-2009 12:58 PM
How do I disable "shutdown" and "restart" options in KDE logout screen for all users? maxgsp Linux - Distributions 1 12-12-2008 04:18 PM
"adduser" not adding users to default group "users" PunkPT Slackware 2 09-23-2004 12:50 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:05 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration