LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 07-18-2005, 01:36 PM   #1
RHLinuxGUY
Member
 
Registered: Oct 2003
Distribution: Ubuntu 7.04
Posts: 889
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 30
Mouse scrolly doesn't work, even though added axis option in config file.


Just to let everyone know that this mouse scrolly works on any other Distro except Slackware, (10 + 10.1) how do I know it works? Because its working on my laptop... right now. In 20 minutes it will be working on my laptop. So anyways I did the whole options axis 6 7 dealy in the xorgconfig file, but the pos doesn't bother to read the input. What do I do!
 
Old 07-18-2005, 01:38 PM   #2
uselpa
Senior Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Luxemburg
Distribution: Slackware, OS X
Posts: 1,507

Rep: Reputation: 46
You're not very precise, but my mouse for example needs:
Option "ZAxisMapping" "4 5"
and not 6 7 as you say.
What model is your mouse?
 
Old 07-18-2005, 01:44 PM   #3
nadroj
Senior Member
 
Registered: Jan 2005
Location: Canada
Distribution: ubuntu
Posts: 2,539

Rep: Reputation: 58
what type of mouse do you have? if you use the same mouse on a different distro, boot up that distro with this mouse, and look at that xorg.conf file and write down how it has setup the mouse, and simply use the same setup for your slack system.

i have a logitech mx700 wireless mouse and it took me days of searching and trial and error to get it to work but it finally does. heres my mouse section for my slack 10.1 xorg.conf
Code:
    Identifier "Mouse1"
    Driver "mouse"
    Option "Protocol"    "ExplorerPS/2"
    Option "Device"      "/dev/input/mice"
    Option "Buttons" "8"
    Option "ZAxisMapping" "4 5"
 
Old 07-18-2005, 02:04 PM   #4
maginotjr
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: BR - Floripa
Distribution: Ubuntu 9.10 - 2.6.x.x
Posts: 661

Rep: Reputation: 34
maybe it could help you...
http://www.linuxquestions.org/questi...hreadid=338246
 
Old 07-18-2005, 02:08 PM   #5
Lallo
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Distribution: Slackware 10.1
Posts: 24

Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally posted by nadroj

i have a logitech mx700 wireless mouse and it took me days of searching and trial and error to get it to work but it finally does. heres my mouse section for my slack 10.1 xorg.conf
Hi,
sorry for asking myself something in this post...
However, I also have this mouse, it works in X but if I enable gpm, my slackware freezes at the end of boot and neither keyboard or mouse work.
Could you please tell me your gpm configuration (if any) ?

Thanks,
Lallo
 
Old 07-22-2005, 05:42 PM   #6
RHLinuxGUY
Member
 
Registered: Oct 2003
Distribution: Ubuntu 7.04
Posts: 889
Blog Entries: 1

Original Poster
Rep: Reputation: 30
This is straight from my xorg.conf.

Option "ZAxisMapping" "4 5"

Still does not work.
 
Old 07-22-2005, 06:41 PM   #7
maginotjr
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: BR - Floripa
Distribution: Ubuntu 9.10 - 2.6.x.x
Posts: 661

Rep: Reputation: 34
have you change the protocol type???
If the protocol type is just PS/2 it wont work, you have to change to ExplorerPS/2 or imPS/2
 
Old 07-22-2005, 09:10 PM   #8
RHLinuxGUY
Member
 
Registered: Oct 2003
Distribution: Ubuntu 7.04
Posts: 889
Blog Entries: 1

Original Poster
Rep: Reputation: 30
O snap mag... thanx it worked... I changed it form PS/2 to IMPS/2... yippy!
 
Old 07-22-2005, 11:33 PM   #9
maginotjr
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: BR - Floripa
Distribution: Ubuntu 9.10 - 2.6.x.x
Posts: 661

Rep: Reputation: 34
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
dmix fails to work by default OR with config file Lord Estraven Linux - General 9 12-03-2005 02:18 PM
I changed the config. of my mouse and now it won't work slimfadey Linux - Newbie 2 05-31-2005 03:55 PM
How can I disable the X & Y axis of a USB-mouse bigperk420 Slackware 3 11-06-2004 10:54 PM
Mouse is off axis aliensub Linux - Hardware 6 09-29-2004 04:35 PM
Mouse Scrolling in the X-axis Dachaz Linux - Hardware 0 04-03-2004 05:25 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:35 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration