LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-03-2004, 07:27 AM   #1
huntz
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Aussie
Distribution: shlackoes
Posts: 38

Rep: Reputation: 15
modules won't load


Hi hoping someone can explain whats wrong here and what I can do to fix it. Searched everywhere for info but can't find anything specific to my problem.

I'm using kernel 2.6.8.1

When I do modprobe joydev I get - FATAL: Module joydev not found

Joystick is usb sidewinder.

Not sure if USB is even working or not but here's the output of lsmod

Module Size Used by
eth1394 18312 0
ehci_hcd 26052 0
usbcore 103204 1 ehci_hcd
via_agp 7104 1
ohci1394 31620 0
nvidia 4819796 12
evdev 7296 0
ide_scsi 14020 0
agpgart 28200 2 via_agp


Pretty sure I compiled everything as modules when doing the kernel including my sidewinder. Is there anyway to fix this or do I need to go and recompile everything again.

Thanks in advance.
 
Old 10-03-2004, 08:20 AM   #2
huntz
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Aussie
Distribution: shlackoes
Posts: 38

Original Poster
Rep: Reputation: 15
FYI i went into rc.modules and uncommented joydev. Still doesnt work.
 
Old 10-03-2004, 10:37 PM   #3
fphillips
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: KS
Distribution: Slack 10-current
Posts: 87

Rep: Reputation: 15
hopefully you still have the build directory lying around - check your config for:
CONFIG_GAMEPORT=m
CONFIG_INPUT_JOYSTICK=y
CONFIG_JOYSTICK_SIDEWINDER=m
I think CONFIG_INPUT_JOYDEV is optional, but safe to have it in there also.
Now when you recompile, it doesn't recompile the _whole_ thing, just what you changed.
Don't forget to make modules_install!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
modprobe: FATAL: Could not load /lib/modules/.../modules.dep Ankardo Debian 9 02-01-2011 05:09 PM
FATAL: could not load /lib/modules/2.6.1/modules.dep Fr33B33R Slackware 3 01-12-2004 05:40 AM
modules.conf - Cannot get modules to load automatically gundelgauk Linux - General 1 12-27-2003 11:27 PM
modules load Beuzekom Linux - Newbie 2 08-22-2003 05:25 PM
Load Modules Before X Parksy Linux - Software 13 08-05-2003 08:58 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:56 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration