LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 07-11-2012, 02:31 AM   #1
longus
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2008
Posts: 28

Rep: Reputation: 0
missing libxcb-aux.la in current


Hello! I am running Slackware64-current and i want to report a compile-time error.
I tryed to compile xfce4-xkb-plugin and i got an error due to missing libxcb-aux.la:

libtool: link: cannot find the library `/usr/lib64/libxcb-aux.la' or unhandled argument `/usr/lib64/libxcb-aux.la'

Best regards
Dr A
 
Old 07-11-2012, 02:41 AM   #2
Didier Spaier
Senior Member
 
Registered: Nov 2008
Location: Paris, France
Distribution: Slackware-14.0 on a Lenovo T61 6457-4XG
Posts: 3,645

Rep: Reputation: 828Reputation: 828Reputation: 828Reputation: 828Reputation: 828Reputation: 828Reputation: 828
/usr/lib64/libxcb-aux.la is provided by the package xcb-util. Is it installed?

EDIT I see now that it is not included in xcb-util-0.3.8 shipped with -current.

Last edited by Didier Spaier; 07-11-2012 at 02:49 AM.
 
Old 07-11-2012, 03:31 AM   #3
wildwizard
Member
 
Registered: Apr 2009
Location: Oz
Distribution: slackware64-14.0
Posts: 749

Rep: Reputation: 225Reputation: 225Reputation: 225
libxcb-aux is now in libxcb-util you should have a symlink for libxcb-aux pointing at libxcb-util.

I'm not sure if xfce has been recompiled since the xcb upgrade and if it hasn't then parts of it are broken and could also be causing your error, a recompile will fix it though.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
[SOLVED] problem with installing libxcb devilboy09 Linux From Scratch 6 12-02-2011 03:37 AM
-current missing icons mbvo Slackware 5 03-14-2010 10:49 PM
Cinelerra on 12.1 - libXCB erickFis Slackware 0 06-09-2008 01:23 PM
libxcb-xlib.so.0 and Beryl davidguygc Slackware 3 05-06-2007 10:49 AM
Xlib Libxcb Lenny Opera chas Debian 0 05-05-2007 01:46 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:46 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration