LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-19-2012, 09:08 PM   #1
shaylocomotive
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2005
Posts: 11

Rep: Reputation: 0
Question Microphone not working on Slackware64 14


I purchased ASUS P8Z68-V PRO motherboard which has Realtek ALC892 audio chip.

The Audio works out of box except the microphone (pink port on the back).
Here is my configuration.
Loaded Modules
Quote:
# lsmod | grep snd
snd_seq_oss 29944 0
snd_seq_midi_event 5620 1 snd_seq_oss
snd_seq 52257 4 snd_seq_midi_event,snd_seq_oss
snd_seq_device 5516 2 snd_seq,snd_seq_oss
snd_pcm_oss 39311 0
snd_mixer_oss 15596 3 snd_pcm_oss
snd_hda_codec_hdmi 24057 1
snd_hda_codec_realtek 195474 1
snd_hda_intel 23267 4
snd_hda_codec 81925 3 snd_hda_intel,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_codec_hdmi
snd_hwdep 6484 1 snd_hda_codec
snd_pcm 74580 4 snd_hda_codec,snd_hda_intel,snd_hda_codec_hdmi,snd_pcm_oss
snd_page_alloc 7241 2 snd_pcm,snd_hda_intel
snd_timer 18894 2 snd_pcm,snd_seq
snd 60297 16 snd_timer,snd_pcm,snd_hwdep,snd_hda_codec,snd_hda_intel,snd_hda_codec_realtek,snd_hda_codec_hdmi,snd _mixer_oss,snd_pcm_oss,snd_seq_device,snd_seq,snd_seq_oss
soundcore 5474 3 snd
Quote:
cat /proc/asound/card0/codec#0
Codec: Realtek ALC892
Address: 0
...
Quote:
cat /proc/asound/card0/codec#3
Codec: Intel CougarPoint HDMI
Address: 3
AFG Function Id: 0x1 (unsol 0)
...
I tried several options in /etc/modprobe.d/sound.conf. None of them works.
Quote:
# cat /etc/modprobe.d/sound.conf
alias snd-card-0 snd-hda-intel
alias sound-slot-0 snd-hda-intel
#options snd-hda-intel model=intel-alc889a position_fix=2
#options snd-hda-intel model=intel-alc892 position_fix=2
#options snd-hda-intel model=intel-alc892
options snd-hda-intel model=auto
Quote:
# arecord -L
null
Discard all samples (playback) or generate zero samples (capture)
default:CARD=PCH
HDA Intel PCH, ALC892 Analog
Default Audio Device
sysdefault:CARD=PCH
HDA Intel PCH, ALC892 Analog
Default Audio Device
front:CARD=PCH,DEV=0
HDA Intel PCH, ALC892 Analog
Front speakers
surround40:CARD=PCH,DEV=0
HDA Intel PCH, ALC892 Analog
4.0 Surround output to Front and Rear speakers
surround41:CARD=PCH,DEV=0
HDA Intel PCH, ALC892 Analog
4.1 Surround output to Front, Rear and Subwoofer speakers
surround50:CARD=PCH,DEV=0
HDA Intel PCH, ALC892 Analog
5.0 Surround output to Front, Center and Rear speakers
surround51:CARD=PCH,DEV=0
HDA Intel PCH, ALC892 Analog
5.1 Surround output to Front, Center, Rear and Subwoofer speakers
surround71:CARD=PCH,DEV=0
HDA Intel PCH, ALC892 Analog
7.1 Surround output to Front, Center, Side, Rear and Woofer speakers
Xfce Mixer has the microphone options. However, none of them works (see attached screenshots). If I turned on Rear Mic Boost, the static sound comes out of speakers.

Does anyone run into the same problem? Any helps will be appreciated.
Attached Images
File Type: png snapshot1.png (33.7 KB, 6 views)
File Type: png snapshot2.png (31.0 KB, 7 views)
 
Old 11-20-2012, 01:12 AM   #2
markush
Senior Member
 
Registered: Apr 2007
Location: Germany
Distribution: Slackware
Posts: 3,970

Rep: Reputation: 848Reputation: 848Reputation: 848Reputation: 848Reputation: 848Reputation: 848Reputation: 848
And what does the "capture" tab of alsamixer show?

Markus
 
Old 11-20-2012, 08:40 AM   #3
shaylocomotive
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2005
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
The capture screen displays Capture and Capture 1 (See the attachment).

I have been struggling with this issue since I purchased the new motherboard. I had the same issue on Slackware64 13.37. Installing Slackware64 14 didn't solve the issue. I also downloaded, complied and installed the drivers from Realtek website. No luck at all.
Attached Images
File Type: png snapshot3.png (29.8 KB, 14 views)
 
Old 11-20-2012, 09:50 AM   #4
markush
Senior Member
 
Registered: Apr 2007
Location: Germany
Distribution: Slackware
Posts: 3,970

Rep: Reputation: 848Reputation: 848Reputation: 848Reputation: 848Reputation: 848Reputation: 848Reputation: 848
What happens when you click "Select Controls ..." in the captures tab?

Markus
 
Old 11-20-2012, 04:41 PM   #5
shaylocomotive
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2005
Posts: 11

Original Poster
Rep: Reputation: 0
It lists all available control options.
Attached Images
File Type: png snapshot4.png (25.0 KB, 14 views)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Microphone not working Blasphemous Linux - Newbie 6 03-27-2012 02:26 PM
Microphone not working glittle Linux - Laptop and Netbook 7 03-26-2012 07:30 PM
[SOLVED] Microphone not working B00Mshesaid Linux - Newbie 3 12-11-2011 06:05 PM
Microphone not working alien72 Linux - Hardware 2 07-25-2008 12:19 PM
Microphone not working. jadex Linux - Hardware 8 04-04-2007 09:45 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:17 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration