LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-23-2006, 12:02 PM   #1
hussar
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Heidelberg, Germany
Distribution: Slackware 11.0; Kubuntu 6.06; OpenBSD 4.0; OS X 10.4.10
Posts: 345

Rep: Reputation: 30
make menuconfig format problem


Because of some problems I am having getting the latest nvidia driver to compile and install (actually, it seems to compile; it's the install that won't work), I've compiled a new kernel. During that process, I tried to use menuconfig, but when I do, it does not format the screen correctly. When it first comes up, it seems like the whole menu list of options scrolls by from the bottom of the screen to the top. Then, I am left with strange characters (umlauted a's and o's, C's with the hook on the bottom, etc.) where the straight lines of menuconfig's dialog box should be. The middle of the box is empty until I use the arrow keys to move up or down through the list. As each item in the option list is selected, it appears on the screen. The Select, Exit and Help options appear as normal at the lower end of the screen.

I get this behavior even if I ssh in from another linux box. It is odd, but the only way that I can use menuconfig in its normal appearance is by logging into the linux box from a Win 2K machine using puTTY.

There is a possibility that this is connected to a recent change on my system to use UTF-8 character encoding. I am running -current, and I get this behavior whether using kernel 2.6.16.14 or 2.6.18.

Any thoughts on a fix would be greatly appreciated.
 
Old 09-23-2006, 12:18 PM   #2
liquidtenmilion
Member
 
Registered: May 2004
Location: South Carolina
Distribution: Slackware 11.0
Posts: 606

Rep: Reputation: 31
This is due to the UTF8 character encoding.

See, the ncurses included in slackware does NOT support utf8.

A simple solution is to do
Code:
LC_ALL="en_US" make menuconfig
instead of just make menuconfig, and it will work perfectly.
 
Old 09-23-2006, 12:23 PM   #3
hussar
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: Heidelberg, Germany
Distribution: Slackware 11.0; Kubuntu 6.06; OpenBSD 4.0; OS X 10.4.10
Posts: 345

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Yep, that got it! Thanks.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Problem in make menuconfig for 2.6.8 kernel Nitin Jerath Linux - Kernel 1 05-23-2006 06:10 AM
make menuconfig problem Tylr Slackware 3 08-13-2005 02:13 AM
kernel make menuconfig problem matrixon Linux - Newbie 1 02-28-2005 12:38 PM
Make menuconfig problem nontoxic Slackware 6 03-12-2004 12:51 PM
make menuconfig problem zLinuxz Linux - General 5 12-01-2002 12:58 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:01 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration