LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 11-27-2003, 10:34 AM   #1
ckamheng
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Malaysia
Distribution: Slackware 10.2
Posts: 74

Rep: Reputation: 15
linux single user mode and lilo installed failed


i just installed Slackware linux 9.1.
My lilo was failed to install.
i installed the boot loader into the superblock of my linux partition which is /dev/hda3.
i have created a boot disk to boot into my linux partition.
when i try to enter single user mode at boot time by typing "linux single",
it prompted "boot image was not found"
Does anyone have any idea how to fix my problem?

I try to run liloconfig with auto mode to reinstall the lilo but it failed again.
Then i tried the expert mode. After i have gone through all the setting,
i press Enter to install the lilo but a dialog show up to prompt that lilo was installing.
But this dialog box won't disappear and i stilll can type my other command at the command
prompt.
At last i give up.

Can anyone tell me how can i login as single user while booting in?
i was told that i failed to enter single user mode because my lilo was failed.
Does it true?
So how can i install my lilo back and enter the single user mode?
Please: i always forget my root password!

Thanks for help.
 
Old 11-27-2003, 02:06 PM   #2
Tinkster
Moderator
 
Registered: Apr 2002
Location: in a fallen world
Distribution: slackware by choice, others too :} ... android.
Posts: 23,004
Blog Entries: 11

Rep: Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903Reputation: 903
If you're trying to recover your system,
try the following steps.

Code:
1. boot from your slackware CD
2. when it prompts you for the kernel, do
   bare.i root=/dev/<your root partition id> noinitrd ro
   where            ^----------------------^ this will be
   something like hda1
3. once booted, remount root (/) red-writable
   mount -o remount,rw /
4. change your root password
5. while there try to run lilo manually, and
   tell us the error message? :)

Cheers,
Tink
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Preventing Linux from booting in Single User Mode LinuxSeeker Linux - Security 8 08-28-2009 08:12 AM
single user mode in lilo valjoux Linux - General 1 10-20-2005 01:03 AM
Single user mode with Lilo mijohnst Linux - General 1 12-08-2004 03:08 PM
single user mode ? wr3ck3d Slackware 5 03-29-2003 10:52 AM
What is single-user mode?? rbanonuevo Linux - Newbie 4 01-28-2002 01:17 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:30 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration