LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-03-2004, 11:51 PM   #1
ringwraith
Senior Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Indiana
Distribution: Slackware-current
Posts: 1,244

Rep: Reputation: 47
Lilo Error- Slack 10


Installed Slack 10 and have been using it without any problem. Lilo configured and installed okay during the installation. I made some changes to some other partitions and needed to update lilo. I first manually edited lilo.conf and when I tried to run lilo, I got this error.

bash-2.05b# lilo -v
LILO version 22.5.9, Copyright (C) 1992-1998 Werner Almesberger
Development beyond version 21 Copyright (C) 1999-2004 John Coffman
Released 08-Apr-2004 and compiled at 00:18:50 on May 21 2004.

Reading boot sector from /dev/hda
part_nowrite: read:: Input/output error

I googled for this and couldn't find any solution. I have tried setting up via liloconfig. It won't install to mbr or root. I get the same error message, no matter what I try.

I can still install lilo or grub from my Debian partition but I usually use Slackware for this because it is the one that I always keep. Help ME.

Last edited by ringwraith; 07-03-2004 at 11:52 PM.
 
Old 07-04-2004, 12:08 AM   #2
born4linux
Senior Member
 
Registered: Sep 2002
Location: Philippines
Distribution: Slackware, RHEL&variants, AIX, SuSE
Posts: 1,127

Rep: Reputation: 49
try checking your pc's bios and look for the antivirus option. it might be set to protect the bootsector against writes.
 
Old 07-04-2004, 12:12 AM   #3
ringwraith
Senior Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Indiana
Distribution: Slackware-current
Posts: 1,244

Original Poster
Rep: Reputation: 47
Like I said it installed to mbr okay last week when I installed Slack 10 and I can write to it without problem from my Debian installation.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slack 10.1 Lilo problems KeithKessler Slackware 7 11-26-2005 03:26 PM
WinXP/Slack (LILO) Casket Linux - Newbie 7 10-16-2005 07:42 AM
cd rom error on installation media (With both slack 9,1 and slack 10) busbarn Slackware - Installation 6 07-15-2004 03:03 PM
LILO install error (only happens in Slack) SocialParasite Slackware 6 02-24-2004 05:26 PM
Lilo, windows 98 and slack Danodare Slackware 5 02-22-2004 06:47 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:39 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration