LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-17-2003, 03:16 AM   #1
davee
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Ayrshire, Scotland
Distribution: Suse(home) RHEL (Work)
Posts: 263

Rep: Reputation: 30
lilo.conf settings not picked up


I've installed slack 9 on a laptop which I intend to use a as a development test server. Everything works fine (so far) but one thing is a bit odd.

After install, lilo only times out after two minutes - not wonderfull when I'm rebooting the machine via an ssh session. No problem, I thought, I'll edit /etc/lilo.conf to make this a bit more reasonable, say 5 secs.

I've changed the timeout = value in lilo.conf, as root, and tried rebooting. Still two minutes - regardless of what I make the timeout = value. What should I be doing?

Furthermore, I took the oportunity to change the boot message. lilo.conf contained the line message = /boot/boot_message.txt, so I edited this file. Guess what - still the default message appears. Is it me, or does slack employ some back magic in it's boot sequence?

Dave
 
Old 08-17-2003, 03:40 AM   #2
hfawzy
Member
 
Registered: Aug 2002
Location: Egypt
Distribution: Debian Sarge, Slackware 10.0
Posts: 163

Rep: Reputation: 30
I think you should type "lilo" in the command line after modifying lilo.conf, then reboot.
HTH
 
Old 08-17-2003, 03:53 AM   #3
davee
Member
 
Registered: Oct 2002
Location: Ayrshire, Scotland
Distribution: Suse(home) RHEL (Work)
Posts: 263

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Result! Thanks for that.

Dave
 
Old 08-17-2003, 04:22 AM   #4
hfawzy
Member
 
Registered: Aug 2002
Location: Egypt
Distribution: Debian Sarge, Slackware 10.0
Posts: 163

Rep: Reputation: 30
You're welcome
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Your wireless settings are not picked up by mdk 10.1? ronaldv Linux - Hardware 0 01-09-2005 02:37 PM
lilo.conf and lilo.conf.anaconda difference blackzone Linux - General 1 07-06-2004 03:15 AM
create lilo.conf or grub.conf through commands newpenguin Linux - Software 1 11-28-2003 08:22 PM
lilo.conf and grub.conf no read access shanenin Linux - Software 1 10-02-2003 03:53 PM
Lilo.Conf & Video Settings ScottL Linux - Newbie 6 08-27-2002 11:31 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:01 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration