Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.


  Search this Thread
Old 02-08-2007, 07:00 PM   #1
Registered: Jun 2004
Location: CA Foothills
Distribution: Slackware
Posts: 54

Rep: Reputation: 15
lilo and x problem[solved]

My first problem is I just compiled the 2.6.18 kernel and used the slackware config file. I can boot it but only if I manually enter the 'noapic' boot parameter. What can I put in /etc/lilo.conf so I don't have to do this everytime?

Also, I was able to run xorgconfig, but when I startx the screen goes black and I can not get back to a prompt, I have to hit the reset button. Even xorgcfg, the graphical config, locks up in the screen in the same fashion. Any ideas? Had it working with gentoo without problems.

Thank you.

Last edited by ericfx; 02-09-2007 at 12:54 AM.
Old 02-08-2007, 07:37 PM   #2
Senior Member
Registered: Jul 2005
Distribution: Slackware
Posts: 1,173

Rep: Reputation: 47
1. In the top section (global) you can add a line

append = "noapic"

or put the above line in the kernel's section

2. Sounds like you have the wrong video driver selected. What kind of card is it? Run xorgconfig again, or manually edit the file, and see if the vesa driver works. "driver" = "vesa"
Old 02-09-2007, 12:54 AM   #3
Registered: Jun 2004
Location: CA Foothills
Distribution: Slackware
Posts: 54

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Thanks - that worked.

I fixed my X too, after installing nvidia drivers it worked.


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lilo vs Grub - PROBLEM with lilo nelsonnery Linux - Software 2 09-09-2004 11:09 AM
LILO problem dubious Linux - Newbie 1 03-13-2003 01:17 PM
LILO problem Fernando Linux - Software 1 01-18-2002 03:17 AM
LiLo Installation problem ?and (GNOME and KDE problem) hitesh_linux Linux - Software 1 01-01-2002 04:56 AM
Problem with Lilo not updating (yes I ran lilo after changing the conf) webguy Linux - General 2 06-24-2001 07:12 PM

All times are GMT -5. The time now is 11:41 PM.

Main Menu
Write for LQ is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration