LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-05-2007, 01:27 AM   #1
davidguygc
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Lubbock, Texas
Distribution: Slackware 12.0 with Beryl 0.2.1
Posts: 334

Rep: Reputation: 30
libxcb-xlib.so.0 and Beryl


Hey,

I am trying to install Beryl, and I am getting this error when I try to run it:
Code:
bash-3.1# beryl
beryl: error while loading shared libraries: libxcb-xlib.so.0: cannot open shared object file: No such file or directory
Everywhere I look online, the phrase "libxcb-xlib.so.0" only appears with Ubuntu. What is this file and how do I make Beryl happy?
 
Old 05-05-2007, 02:01 AM   #2
davidguygc
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Lubbock, Texas
Distribution: Slackware 12.0 with Beryl 0.2.1
Posts: 334

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Ok, so for anyone that has this problem, download http://packages.slackware.it/package...xcb-1.0-i486-2 it fixes that. Now I get the error

Code:
Checking for XComposite extension               : failed
 
Old 05-06-2007, 10:37 AM   #3
willysr
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Jogja, Indonesia
Distribution: Slackware-Current
Posts: 2,576

Rep: Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430Reputation: 430
have you installed libXcomposite?

x/libXcomposite-0.3.2-i486-1.tgz: Upgraded to libXcomposite-0.3.2.
 
Old 05-06-2007, 10:49 AM   #4
davidguygc
Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Lubbock, Texas
Distribution: Slackware 12.0 with Beryl 0.2.1
Posts: 334

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I did, but I have been working on it, but it is a result of me not installing everything... so much is wrong. What went wrong is I removed all x11-* packages, and didn't reinstall all of the new ones.

Thanks anyway for looking into it,
David
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Xlib: connection to ":0.0" refused by server Xlib: No protocol specified eyalkz Linux - Newbie 10 02-07-2014 12:53 AM
Xlib problems DaveyB Slackware 8 09-26-2004 06:08 AM
Xlib: connection to ":0.0" refused by server Xlib: No protocol specified eyalkz Programming 1 03-02-2004 08:22 AM
Xlib help what to do? micxz Linux - General 4 03-10-2003 01:39 PM
Xlib js72 Linux - Software 0 02-19-2003 11:09 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:36 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration