LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-03-2010, 06:24 AM   #16
brodo
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: Poland, Poznan
Distribution: Slackware current
Posts: 187

Original Poster
Rep: Reputation: 17

Quote:
Originally Posted by ivandi View Post
The latest intel driver works only with kms. You have to put modeset=1 for i915 options. Just create a file named i915 in /etc/modprobe.d with "options i915 modeset=1" in it.
I did that but no luck at this moment.

I upgraded to the latest Slack additions to the massive upgrade, too.

I downgraded to a previous version of the intel driver, and it seems to be working. Exiting KDE, however, gives me blank screen without proper CLI screen. I can ctrl+alt+del to reboot my machine.

As of pppd and mkinitrd, only previous versions are working.
 
Old 03-03-2010, 08:00 AM   #17
ivandi
Member
 
Registered: Jul 2009
Location: Québec, Canada
Distribution: Slackware-current
Posts: 107

Rep: Reputation: 66
Quote:
Originally Posted by brodo View Post
I did that but no luck at this moment.

I upgraded to the latest Slack additions to the massive upgrade, too.

I downgraded to a previous version of the intel driver, and it seems to be working. Exiting KDE, however, gives me blank screen without proper CLI screen. I can ctrl+alt+del to reboot my machine.

As of pppd and mkinitrd, only previous versions are working.
Hm, it works for me on my 945gm. Does your video switch to kms upon loading the i915 module on boot? And mkinitrd works for me too. May be you have some broken packages in your system.
 
Old 03-03-2010, 11:14 AM   #18
brodo
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: Poland, Poznan
Distribution: Slackware current
Posts: 187

Original Poster
Rep: Reputation: 17
Quote:
Originally Posted by ivandi View Post
Hm, it works for me on my 945gm. Does your video switch to kms upon loading the i915 module on boot? And mkinitrd works for me too. May be you have some broken packages in your system.
Well, now the graphics is OK with your suggested modesetting and the latest current intel driver. Thanks
I don't know why it didn't start at 1st attempt, but now it is ok.
No Xorg.conf file is involved now.

At some free time I'll investigate my pppd and mkinitrd issues.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
libgmp and libpng in latest -current upgrades dive Slackware 37 03-05-2010 12:40 PM
Latest current ? brodo Slackware 34 03-13-2009 04:15 PM
Latest nmap (4.50) in current and its gui jazzor Slackware 30 05-16-2008 01:22 PM
Race condition in /etc/rc.d/ with latest -current ? Yalla-One Slackware 1 08-06-2006 03:23 PM
warning about latest current aaa_elflibs-10.1.0 xushi Slackware 2 01-25-2005 08:57 AM


All times are GMT -5. The time now is 06:15 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration