LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 05-26-2011, 07:40 PM   #1
chytraeus
Member
 
Registered: Dec 2008
Distribution: slackware64 openbsd
Posts: 75

Rep: Reputation: 2
kmail quits with akonadi server self-test errors on slackware -current


I'm trying to run kmail on Slackware -Current. Kmail starts then akonadi server runs checks.
Then follow many errors:

MySQL server log contains errors
Akonadi control process not registered at D-Bus.
Akonadi server process not registered at D-Bus.
No resource agents found.
Previous Akonadi server error log found.

I've reinstalled MySQL and it seems to be working but there is this error repeatedly:

InnoDB: Unable to lock ./ibdata1, error: 11
InnoDB: Check that you do not already have another mysqld process
InnoDB: using the same InnoDB data or log files.

I've done some Google searches but I'm not able to find a solution to get akonadi to work.
http://img59.imageshack.us/i/akonadierrors.png/

Last edited by chytraeus; 05-26-2011 at 07:55 PM.
 
Old 05-27-2011, 12:23 PM   #2
zasavage
Member
 
Registered: Sep 2010
Location: Bloemfontein , South Africa
Distribution: Slackware 13.37 and Slackware 14
Posts: 193

Rep: Reputation: 6
@chytraeus

Let me guess

You are trying to run Kmail as root ... Right ...

Well that's the error you are going to get when you run Kmail as root .

Of the topic Why would you want to run your Slackware box as root ?

Anyway , I got No fix for you but suggest creating a normal account with sudo rights and there you go no more errors

regards

Lawrence
 
Old 05-27-2011, 05:00 PM   #3
chytraeus
Member
 
Registered: Dec 2008
Distribution: slackware64 openbsd
Posts: 75

Original Poster
Rep: Reputation: 2
Hi,
Actually I'm not running Slackware or Kmail as root but as a normal user.
 
Old 05-28-2011, 11:59 AM   #4
kevinbenko
Member
 
Registered: Jun 2005
Location: Fargo, North Dakota
Distribution: Debian Testing/Unstable
Posts: 110

Rep: Reputation: 23
Did you recently upgrade KDE?

While I can offer no suggestions, something very similar happened to me when I upgraded from KDE 4.4 to KDE 4.6. After trying to figure this out, I wimped out and downgraded KDE back to 4.4.

I am such a wuss.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Akonadi errors on Slackware64 current BoydRice Slackware 10 05-02-2011 08:18 AM
kmail + kaddressbook + akonadi integration in F14. rgaelzer Linux - Software 0 03-17-2011 02:09 PM
[SOLVED] Akonadi self-test report, Slackware 13.1 pr_deltoid Linux - Software 2 07-11-2010 10:12 AM
Startup errors in Akonadi 2handband Slackware 4 06-25-2010 06:17 PM
kobject errors with slackware-current KStorm Slackware 2 05-08-2007 07:45 PM


All times are GMT -5. The time now is 01:25 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration