LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-09-2013, 07:26 AM   #1
darkstarmg
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2013
Posts: 2

Rep: Reputation: Disabled
Kio_smb problem with KDE 4.10.4 (--current)


Hello,

I've just upgraded to KDE 4.10.4 in --current, and suddenly kio_smb stops working. When you enter smb://x.x.x.x in dolphin then it says "Invalid protocol".
I checked kde-runtime package and the kio_smb.so seems to not have been built. Then I tried to build kde-runtime manually (using tweaked Slackbuild) and it complains about not finding the samba-4.0.6-i486-2 already installed on my Slackware --current. Here's part of the compile output:

-----------------------------------------------------------------------------
-- The following OPTIONAL packages could NOT be located on your system.
-- Consider installing them to enable more features from this software.
-----------------------------------------------------------------------------
* OpenSLP <http://www.openslp.org/>
SLP (Service Location Protocol) implementation
Provides SLP support in the network:/ kioslave.
* QNtrack <http://launchpad.net/ntrack>
Network status tracking library
Provides data input for Solid network status
* Samba <http://www.samba.org>
the SMB client library, a version with smbc_set_context() and smbc_option_set()
Needed to build the SMB kioslave

.....

I need help to get SMB kio working again as I use it quite extensively.
Regards,
 
Old 06-10-2013, 06:44 PM   #2
volkerdi
Slackware Maintainer
 
Registered: Dec 2002
Location: Minnesota
Distribution: Slackware! :-)
Posts: 858

Rep: Reputation: 1668Reputation: 1668Reputation: 1668Reputation: 1668Reputation: 1668Reputation: 1668Reputation: 1668Reputation: 1668Reputation: 1668Reputation: 1668Reputation: 1668
Fixed in -current now.
 
2 members found this post helpful.
Old 06-18-2013, 12:16 PM   #3
darkstarmg
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2013
Posts: 2

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Thanks a lot
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problem slackware-current kde 4.2 elmana Slackware 1 04-11-2009 03:38 AM
Samba - Error loading 'kio_smb'. PsychoticDude85 Slackware 14 10-23-2006 02:34 AM
Problem with KDE 3.5.3 on Slackware-Current KeithE Slackware 11 06-07-2006 09:29 AM
Problem Solved - KDE 3.5.2 from Slack-Current KuriosD Slackware 5 04-09-2006 10:56 PM
KDE - Language problem after upgrading from 9.1 to current Raphael M Slackware 2 06-19-2004 11:42 AM


All times are GMT -5. The time now is 10:27 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration