LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-26-2004, 03:33 PM   #1
EyesOnly
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: The Netherlands
Distribution: SlackWare
Posts: 202

Rep: Reputation: 30
kernel 2.6.4 -> trouble whit removable SCSI drive


I have installed kernel 2.6.4 recently on my computer, running slackware 9.1
All works fine, except for some small annoying things:

I have a SCSI removable optical drive(something like a zip drive). At boot up, when the system detects the SCSI-devices, it finds the optical drive, and then says
"spinning up disk..", thereby trying to read the disk. Ofcourse this fails, since there is no disk in the drive. The bad thing is, the system wont go on after this until it can read from the disk(or so it seems. I have let it running for a few minutes or so, didn't continue)

It looks the kernel thinks this is a hard-disk, and tries to read the partition-table. kernel 2.4 did this to, but thatone tried to read it once, than continue.
Is there some option to get the behavior from kernel 2.4 back here?(or did i forget to set some option in the kernel?)
 
Old 03-27-2004, 04:00 PM   #2
failure_man
Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Chicago
Distribution: Slackware
Posts: 60

Rep: Reputation: 16
Try upgrading your hotplug scripts with the latest ones available on kernel.org. The hotplug scripts associated with Slack 9.1 are ill-suited to 2.6.4.

Additionally you probably want to set up sysfs. (There's a thread on that first page.)
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
vanilla-kernel v.2.6.9, devfs & scsi drive issue cmario00 Linux - General 0 01-20-2005 11:57 AM
weird scsi drive trouble chibiace Linux - Newbie 2 12-14-2004 09:59 AM
Automounting a removable drive rhraz Linux - Newbie 1 03-11-2004 12:02 PM
Trouble with SCSI emulation for DVD/CDRW drive ohleary Linux - Hardware 5 11-18-2003 04:50 PM
move system from IDE -> SCSI drive => kernel panic bdp Linux - General 4 11-09-2003 12:26 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:09 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration