LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 02-10-2004, 06:34 PM   #1
ftgow
Member
 
Registered: Aug 2003
Distribution: Slackware
Posts: 69

Rep: Reputation: 15
KERNEL 2.6.2 Need help with VGA modes on slackware 9.1 (that means you mike)


dIm running on slack 9.1, and have upgraded the kernel from the default 2.4.22 to a 'straight from source -install and compile- 2.6.2) For the most part everything works, except excpet the vga text consoles. Before slackware allowed me to run at 1024x768, it was nice. Now I can seem to get it to work in my new kernel. I found the option(s) (I think) in the kernel confiuartion process, and have got it set up in lilo (id imagine) but I cant get it to work, the system boots up and runs on a black screen until it booats into X.

First off, do I need to enable any frambuffer device drivers in the kernel config?
second, im running on a geforce mx 400 graphics card,

Please any slack experts would help.

you thank.
 
Old 02-11-2004, 01:51 AM   #2
J.W.
LQ Veteran
 
Registered: Mar 2003
Location: Milwaukee, WI
Distribution: Mint
Posts: 6,642

Rep: Reputation: 69
In lilo.conf, set the framebuffer specs to something minimal, such as 800x600x256 -- J.W.

Last edited by J.W.; 02-11-2004 at 01:52 AM.
 
Old 02-11-2004, 03:15 AM   #3
snop
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Bcn
Distribution: Slackware
Posts: 93

Rep: Reputation: 15
Hi,

When I first compiled 2.6.x series my screen was completely blank at 1024x768. I own a gforce 440mx too. I had to enable vesa frambuffer (ONLY!, don't enable vga) in kernel.

Also I compiled the fonts into the kernel. Now it works fine at 1024x768.

Good luck.

SnOp

P.D.: I think there are many threads here in linuxquestions.org about this.

Last edited by snop; 02-11-2004 at 03:17 AM.
 
Old 02-11-2004, 03:27 AM   #4
ghostwalker
Member
 
Registered: Jun 2003
Posts: 160

Rep: Reputation: 30
You are correct for vesa frame buffer and then vga=773.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lilo vga modes? fmarzocca Debian 13 08-01-2006 08:07 AM
Ideas about what this kernel error means? harken Linux - Software 10 03-12-2005 03:44 PM
(here's a challenge) VGA text console modes with a new kernel. ftgow Linux - Hardware 9 02-12-2004 03:08 AM
lilo that comes packaged with slack 9.1 doesn't recognize vga modes? TheOneAndOnlySM Slackware 1 10-05-2003 05:21 AM
Changing the refreshrate for vga/vbe video modes akqw Linux - Software 1 05-25-2003 12:06 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:52 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration