LinuxQuestions.org
LinuxAnswers - the LQ Linux tutorial section.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-19-2006, 07:29 AM   #1
bgeddy
Senior Member
 
Registered: Sep 2006
Location: Liverpool - England
Distribution: slackware64 13.37 and -current, Dragonfly BSD
Posts: 1,810

Rep: Reputation: 227Reputation: 227Reputation: 227
Kernel 2.6.17.13 build display problem


I have just built my first kernel from the 2.6.17.13 sources and it all seems to work (apart from a few problems with ALSA and stuff). However there is a strange problem with my display. At boot time I now get a large logo (10.2 gave me a small one) and my screen appears in 25 line mode. I have tried putting "vga=ask" into lilo and selected different modes with no apparent difference to the screen, X works OK though. Have I set something wrong in my compilation ? If so do I have to go through the whole process again (it took about 5 hours last time - I have a slow machine ) or can I just recompile the offending module and relink the object filesd to an image ? I have not cleared out any object files from my previous compilation.

Thanks for your time..

XEdX
 
Old 10-19-2006, 08:33 AM   #2
TNWestTex
Member
 
Registered: May 2006
Location: Tennessee
Distribution: current, rawhide
Posts: 87

Rep: Reputation: 16
There is a setting in .config that selects the startup resolution. I just saw it but can't remember the details. make menuconfig or make xconfig will let you seek the necessary change. The appropriate xxx.o file can then be deleted and it will be the only recompilation that will be done by make as it rebuilds the kernel.
 
Old 10-20-2006, 05:52 PM   #3
Bruce Hill
HCL Maintainer
 
Registered: Jun 2003
Location: Tupelo, MS
Distribution: Gentoo
Posts: 6,926

Rep: Reputation: 124Reputation: 124
Under Graphics support > Logo configuration > Bootup logo
you need Standard 224-color Linux logo (LOGO_LINUX_CLUT224).
Code:
mingdao@silas:~$ cat kernel/linux-2.6.17.13/.config | grep -i logo
# Logo configuration
CONFIG_LOGO=y
# CONFIG_LOGO_LINUX_MONO is not set
# CONFIG_LOGO_LINUX_VGA16 is not set
CONFIG_LOGO_LINUX_CLUT224=y
Not sure about your other issue. For Framebuffer font I use:
Code:
mingdao@silas:~$ cat kernel/linux-2.6.17.13/.config | grep -i font
CONFIG_FONTS=y
# CONFIG_FONT_8x8 is not set
CONFIG_FONT_8x16=y
Quote:
VGA 8x16 font (FONT_8x16)

This is the "high resolution" font for the VGA frame buffer (the one
provided by the VGA text console 80x25 mode.
And 80x25 looks much smaller and nicer than 80x50.

You might have an incorrect framebuffer support. What works
well for me is CONFIG_FB_VESA=y. Maybe these options:
Code:
CONFIG_FB=y
CONFIG_FB_FIRMWARE_EDID=y
CONFIG_FB_VESA=y
CONFIG_FRAMEBUFFER_CONSOLE=y
CONFIG_FONTS=y
CONFIG_FONT_8x16=y
will serve you well.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2.6.15 kernel build problem on Dell D610 andywest Linux - Laptop and Netbook 6 02-14-2006 12:16 PM
kernel build problem ludwig W Linux - General 2 01-10-2004 06:02 PM
kernel 2.6.0 build menu problem ugenn Linux - Software 6 12-30-2003 11:14 AM
Kernel build problem Thomas.P Programming 2 11-19-2001 04:08 AM
Kernel Build problem bataii Programming 5 11-06-2001 02:21 PM


All times are GMT -5. The time now is 09:46 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration