LinuxQuestions.org
Did you know LQ has a Linux Hardware Compatibility List?
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 01-02-2011, 09:46 AM   #1
aryr100
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2007
Location: usa
Distribution: Slackware,Fedora,Debian
Posts: 12

Rep: Reputation: 0
kde4.5.4 crashes in Slackware64


Running current as of 1-2-11
Crashes then drops to init 3
ProcessControl: Application '/usr/bin/akonadi_ical_resource' returned with exit code 1 (unknown error)
kdeinit4:sending SIGTERM to children.
kdeinit4:Exit
D-Bus session bus went down - quitting
[akonadiserver]D-Bus session bus went down
 
Old 01-03-2011, 05:48 PM   #2
Drakeo
Senior Member
 
Registered: Jan 2008
Location: Urbana IL
Distribution: Slackware, Slacko,
Posts: 2,363
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 169Reputation: 169
little more input please you are not the only one. Did you Up grade or fresh install if ?
 
Old 01-04-2011, 07:41 AM   #3
aryr100
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2007
Location: usa
Distribution: Slackware,Fedora,Debian
Posts: 12

Original Poster
Rep: Reputation: 0
It is a clean install using a current Slackware64 build
This happens as root or as user
I boot from init 3
after startx
I do nothing but open a browser or some times nothing just the desktop
Then crashes, drops back into init 3
Then the above error's with many more line show up in the console
 
Old 01-06-2011, 06:59 AM   #4
Drakeo
Senior Member
 
Registered: Jan 2008
Location: Urbana IL
Distribution: Slackware, Slacko,
Posts: 2,363
Blog Entries: 3

Rep: Reputation: 169Reputation: 169
Would you be so kind as to type startxfce4 are you using a nvidia card or the intel card or ATI if nvidia you should install from extra the
xf86-video-nouveau-git_065576d5df0d-x86_64-1.txz for Nvidia. If you read this for current CHANGES_AND_HINTS.TXT you will see that default is set to kwin desktop for composite.
as per above. .
Quote:
the default setting /.kde/share/config/kwinrc in the [Compositing] section. I have Backend=Xrender for the nouveau driver
this has caused a lot of problems. in current with certain cards. this needs to be set to.
Quote:
OpenGLIsUnsafe=false
or do as I did delete it. You need to read this thread if running current. but the problem you are having was dealt with in November 2010.

Last edited by Drakeo; 01-06-2011 at 07:01 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KDE4.4.5 crashes when starting language settings in systemsettings Squall90 Slackware 2 12-04-2010 05:38 AM
ATI Radeon $200 onboard HDMI audio issue on slackware64/kde4 Sm0k3 Slackware 2 12-24-2009 11:15 AM
Slackware64-current KDE4 Soundserver problem (esd / eSound) Jack128 Slackware 6 08-04-2009 02:17 AM
Slackware64-current, KDE4.2.3: Pipe key not working in Konsole gargamel Slackware 5 05-22-2009 07:11 AM
kde4.1.2 in current --- AmaroK crashes kded4 grissiom Slackware 5 10-15-2008 04:56 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:30 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration