LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-24-2004, 08:13 AM   #1
Goo
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
kde wont even start (libqt-mt.so.3 error)


hi everyone !
as u can tell I have a problem getting kde to work ... I just installed slackware 9.1 on my friends computer and because his cd-drive didn't work I just installed the first cd via network

that was no problem .. but afterwards I installed the packages for gnome,kde and kdei ... and none of the kde programms are working (kde doesn't even start) ... all I get is:

error while loading shared libraries: libqt-mt.so.3 : cannot open shared object file ...

and it's true ... that file doesn't exist ... but I do have a libqt-mt.so.3.2.1, so could that be of any help ?

thanks for helping

Last edited by Goo; 10-24-2004 at 08:14 AM.
 
Old 10-24-2004, 08:30 AM   #2
rotvogel
Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 534

Rep: Reputation: 30
Slackware 9.1: on the CD in the kde dir there is a package qt-3.2.1. You'll need that to run KDE programs.
 
Old 10-24-2004, 08:31 AM   #3
Goo
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
thanks .... but it's installed
 
Old 10-24-2004, 08:36 AM   #4
rotvogel
Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 534

Rep: Reputation: 30
The error message suggests that there is something wrong with it. try to remove it first ( removepkg qt-3.2.1-i486-1 ) . There was a new package released by Slackware (available on ftp/mirror in slackware-9.1/patches/packages) and try to install that one (installpkg qt-3.2.1-i486-2 ). To be sure run ldconfig afterwards.
 
Old 10-24-2004, 08:54 AM   #5
Goo
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2004
Posts: 16

Original Poster
Rep: Reputation: 0
hey .... it works now ! .... but not because reintalling it ... I just created a symlink from my existing libqt-mt.so.3.2.1 to the missing libqt-mt.so.3
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
display manager crashes/wont start (KDE) Avatar Linux - General 3 11-01-2005 09:46 AM
Kde wont start missing files. Nz_Boy_2004 Linux - Software 2 10-10-2004 09:54 PM
KDE wont start with autologin petermcp Linux - Software 5 07-03-2004 07:19 AM
Kde wont start openGL screensavers Timeturtle Linux - Software 2 07-02-2004 06:10 PM
KDE 3.1 wont start at login, but only for one user nudeatom Mandriva 1 01-07-2004 04:26 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:10 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration