LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-03-2012, 01:37 PM   #1
thirteen_engines
Member
 
Registered: Sep 2009
Location: Saskatoon, Saskatchewan
Distribution: Slackware 13.37
Posts: 75

Rep: Reputation: 19
KDE under X11 running slowly


I'm using Slackware64-13.37 on a new ASUS mobo (can't recall mobo number) with Intel i5-2400 cpu @ 3.1 GHz, 8 gig memory and 5 Tbytes drive space. The computer is heavily used as a firewall/gateway for the home network and as a data storage device for music, photos etc.

When I first start KDE everything is fine .. windows move smoothly and htop shows about 8% total cpu usage. After a day or so however, things start to slow down. Windows move in a very jerky fashion and htop now reports approximately 25% cpu usage.

I'm using exactly the same software at work (except for the ip forwarding stuff) and have no such problems there.

I've been trying to find the source of the problem for weeks but haven't had any real success. Turning off compositing helps a bit but not to the extent that I think it should. Any ideas?
 
Old 06-03-2012, 05:16 PM   #2
kingbeowulf
Member
 
Registered: Oct 2003
Location: WA
Distribution: Slackware64 14.1, Slackware 14.1
Posts: 519

Rep: Reputation: 137Reputation: 137
I would disable akonadi/nepomunk/strigi (desktop search etc). Also run Xfce for a day or so to see if its X or KDE.
 
Old 09-01-2012, 05:56 PM   #3
thirteen_engines
Member
 
Registered: Sep 2009
Location: Saskatoon, Saskatchewan
Distribution: Slackware 13.37
Posts: 75

Original Poster
Rep: Reputation: 19
I think I finally found the cause of the slowdown. Had to replace an ethernet card that was slowing the network down and ... voila! no slow X11 anymore. Everything is looking good so far. Who'd have thunk that a wonky ethernet card would do something like this.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Flightgear Running Slowly Chronothread Linux - Software 5 02-19-2009 05:42 AM
Everything is running slowly... Doolspin Linux - Hardware 3 02-02-2006 10:06 AM
Mandrake running slowly mandymo Linux - Newbie 3 12-11-2004 09:40 PM
FC running terribly slowly Mortamer Fedora 9 09-06-2004 11:34 PM
Mandrake 10 running very slowly HadesThunder Linux - Software 0 08-11-2004 07:34 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:11 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration