LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Slackware (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/)
-   -   KDE gives blank screen on logouts (using startx not KDM) (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/kde-gives-blank-screen-on-logouts-using-startx-not-kdm-931540/)

PenguinWearsFedora 02-27-2012 08:42 AM

KDE gives blank screen on logouts (using startx not KDM)
 
I log into run level 3, then I use startx to get KDE. When I logout of KDE instead of falling into run level 3 with nice prompt, I get blank screen. Monitor's power light goes orange (from green).

This has been a problem since downloading new (NVIDIA-Linux-x86-285.05.09.run) from nvidia website. I havn't changed xorg.conf either. I removed old nvidia with nvidia-uninstall and ran the new script.

Can't find anything useful in Xorg.log but my syslog gives this:
Code:

Feb 27 18:49:40 darkstar console-kit-daemon[1765]: WARNING: Failed to acquire org.freedesktop.ConsoleKit
Feb 27 18:49:40 darkstar console-kit-daemon[1765]: WARNING: Could not acquire name; bailing out

Running Slackware-13.37 with 2.6.37.6-smp.

Any suggestions will be appreciated.

Edit: I installed NVIDIA-Linux-x86-295.20.run, I copied/pasted the wrong file name.

willysr 02-27-2012 06:26 PM

how about upgrading the NVidia driver?
NVidia's latest driver is 295.20

b1tch-x 03-13-2012 09:57 PM

Sorry, wrong solution.

saycheese 03-13-2012 11:25 PM

I was having a similar problem with getting a black screen after logging out of KDE (init 3 like you). It magically fixed itself after I reinstalled for other reasons but I did try to find a solution.

http://www.linuxquestions.org/questi...th-kdm-765433/

It's a shot in the dark, but I had saved that link to apply the change to kdmrc file if the black screens started happening again. Maybe it'll help you.

PenguinWearsFedora 03-14-2012 12:25 PM

I've seen the above post, but the OP (thach.trung.ngoc) was having problem when booting into runlevel 4 (multiuser with X) unlike me (I was having problem when I boot into runlevel 3, and startx into KDE). I assume thach.trung.ngoc's fix was to tinker with kdmrc file since he is using KDM. Since, I don't use KDM this might not work for me. I would definitely have given it a try, but I've already reverted back to my previous nvidia driver. Guess what, problem went away!


All times are GMT -5. The time now is 08:45 AM.