LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-20-2004, 07:50 AM   #1
Zargun
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Location: Mönchengladbach/Germany
Distribution: Slackware
Posts: 6

Rep: Reputation: 0
KDE+Console Problem (Kernel 2.6.4)


Hi,
I've got a problem that is driving me nuts. I compiled the Kernel 2.6.4 the other day using Slackware 9.1, and it works like a charm except for the fact I can't change from KDE to console.
Evertime I try to change from the KDE to a console pressing STRG+ALT+Fn the screen goes black, resulting in a total lock up of my box.
Same thing happens if I try to manually reboot my system by using the 'reboot' comand.
I can change console just fine before I start the KDE, but the moment I start it, there's no return..:\
Any ideas what could be the cause of this highly annoying problem..?
Help would be highly appreciated!
Zargun

Last edited by Zargun; 03-20-2004 at 07:56 AM.
 
Old 03-20-2004, 03:35 PM   #2
Brane Ded
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: over there
Distribution: Debian Testing
Posts: 191

Rep: Reputation: 30
Are you using framebuffer?
 
Old 03-21-2004, 05:55 AM   #3
Zargun
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Location: Mönchengladbach/Germany
Distribution: Slackware
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: 0
I tested a few things and found out, that changeing consoles and rebooting from KDE works fine until I installed the ATI driver.
The ATI driver itself works fine, I can play the UT2004 demo with zero problems only changing from KDE to console doesn't work :\
Zargun
 
Old 03-21-2004, 05:30 PM   #4
Brane Ded
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: over there
Distribution: Debian Testing
Posts: 191

Rep: Reputation: 30
Ermm...okay. Try turning framebuffer off if you have it on.

Edit /etc/lilo.conf and find where it says "vga = <number>" and change it to "vga = normal"
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Kernel 2.4 in Zipslack (Waring: unable to open an initial console | Kernel Panic...) kurtamos Linux - General 2 05-10-2006 01:58 PM
Console Resolution Problem After Kernel Update ShoCkwave Slackware 5 07-09-2004 11:53 AM
ALSA, KDE 3.2, Kernel 2.6 and a wierd problem cccc828 Slackware 2 03-05-2004 08:21 AM
KDE 3.1.4 problem with kernel 2.6.0-Test-1 rwilson500 Linux - General 7 01-01-2004 05:01 AM
Kernel recompile leads to console graphics problem CragStar Linux From Scratch 3 05-14-2003 07:23 AM


All times are GMT -5. The time now is 08:47 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration