LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Slackware (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/)
-   -   KDE+Console Problem (Kernel 2.6.4) (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/kde-console-problem-kernel-2-6-4-a-160158/)

Zargun 03-20-2004 06:50 AM

KDE+Console Problem (Kernel 2.6.4)
 
Hi,
I've got a problem that is driving me nuts. I compiled the Kernel 2.6.4 the other day using Slackware 9.1, and it works like a charm except for the fact I can't change from KDE to console.
Evertime I try to change from the KDE to a console pressing STRG+ALT+Fn the screen goes black, resulting in a total lock up of my box.
Same thing happens if I try to manually reboot my system by using the 'reboot' comand.
I can change console just fine before I start the KDE, but the moment I start it, there's no return..:\
Any ideas what could be the cause of this highly annoying problem..?
Help would be highly appreciated!
Zargun

Brane Ded 03-20-2004 02:35 PM

Are you using framebuffer?

Zargun 03-21-2004 04:55 AM

I tested a few things and found out, that changeing consoles and rebooting from KDE works fine until I installed the ATI driver.
The ATI driver itself works fine, I can play the UT2004 demo with zero problems only changing from KDE to console doesn't work :\
Zargun

Brane Ded 03-21-2004 04:30 PM

Ermm...okay. Try turning framebuffer off if you have it on.

Edit /etc/lilo.conf and find where it says "vga = <number>" and change it to "vga = normal"


All times are GMT -5. The time now is 03:45 AM.