LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 11-07-2009, 06:02 PM   #31
willysr
Senior Member
 
Registered: Jul 2004
Location: Jogja, Indonesia
Distribution: Slackware-Current
Posts: 2,342

Rep: Reputation: 377Reputation: 377Reputation: 377Reputation: 377

yeah, the latest updates resolved the problem, so it's working normal again
 
Old 11-07-2009, 06:27 PM   #32
Laodiceans
Member
 
Registered: Jan 2006
Distribution: Slackware
Posts: 188

Rep: Reputation: 18
I think there was a update in KDE 3.5.9 to 3.5.10 in stable on 12.2. Anyone remembers it?
I would like to try a new KDE, but without leaving the stable branch. But wait for it until a new version of Slackware comes out is too long!
 
Old 11-07-2009, 09:25 PM   #33
slackd
Member
 
Registered: Sep 2009
Location: Bhubaneswar, India
Distribution: Slackware, Ubuntu, Windows
Posts: 260
Blog Entries: 1

Original Poster
Rep: Reputation: 60
Quote:
Originally Posted by willysr View Post
yeah, the latest updates resolved the problem, so it's working normal again
yep, probs gone~

Thanks Again, Pat & Team!

Last edited by slackd; 11-07-2009 at 10:13 PM.
 
Old 11-07-2009, 10:12 PM   #34
gargamel
Senior Member
 
Registered: May 2003
Distribution: Slackware, SLAX, OpenSuSE
Posts: 1,585

Rep: Reputation: 139Reputation: 139
Quote:
Originally Posted by wildwizard View Post
Opps

http://www.slackware.com/changelog/c...php?cpu=x86_64
Code:
Sat Nov 7 22:09:46 UTC 2009
l/phonon-4.3.1-x86_64-2.txz: Added.
       Phonon in Qt is missing support files needed by KDE, so this package
       restores the missing pieces. The Phonon library, include files, and
       pkgconfig files will remain in the Qt package, as those are the most
       up-to-date versions. This package will contain the xine and gstreamer
       backends and other files needed by KDE. The gstreamer backend source
       is taken from the newer sources in Qt, not from the standalone Phonon.
       Sorry about the misfire last time... this stuff should work. :-)
l/qt-4.5.3_063bded-x86_64-3.txz: Rebuilt.
       Use -phonon -no-phonon-backend options.
Now, that was quick! Thanks to Pat and the crew for reacting so quickly!

gargamel
 
Old 11-10-2009, 11:20 AM   #35
Dinobot
Member
 
Registered: Nov 2009
Location: Not far from Moscow, Russia
Distribution: Slackware (forever!)
Posts: 46

Rep: Reputation: 15
Hi, guys!

I have a problem with my slackware64 13.0 after updating KDE to 4.3.3 thru gslaptget...

everything looks fine, BUT THERE ARE NO ICONS AT ALL!

Also, there are no icons in any KDE apps, if I run it in any other WM.

Log says:

Quote:
QPainter::begin: Cannot paint on a null pixmap
QPainter::translate: Painter not active
QPainter::end: Painter not active, aborted
Does anybody know how to fix it?...
 
Old 11-10-2009, 12:12 PM   #36
sahko
Senior Member
 
Registered: Sep 2008
Distribution: Slackware
Posts: 1,041

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by Dinobot View Post
Hi, guys!

I have a problem with my slackware64 13.0 after updating KDE to 4.3.3 thru gslaptget...

everything looks fine, BUT THERE ARE NO ICONS AT ALL!

Also, there are no icons in any KDE apps, if I run it in any other WM.

Log says:



Does anybody know how to fix it?...
Do you have the oxygen-icons package installed?
 
Old 11-10-2009, 12:57 PM   #37
Dinobot
Member
 
Registered: Nov 2009
Location: Not far from Moscow, Russia
Distribution: Slackware (forever!)
Posts: 46

Rep: Reputation: 15
Quote:
Originally Posted by sahko View Post
Do you have the oxygen-icons package installed?
Nope... But I fixed it by installing this package... Why does gslapt didn't do it by default?)

Thank you so much, guys!!! You are so cool! I'm from Russia and nobody from the local LUG knows how to fix it =)

P.S. Sorry for my English.

P.P.S. Greeting from Russian slackware fans!)
 
Old 11-10-2009, 01:07 PM   #38
Lufbery
Senior Member
 
Registered: Aug 2006
Location: Harrisburg, PA
Distribution: Slackware 64 14.0
Posts: 1,139
Blog Entries: 29

Rep: Reputation: 119Reputation: 119
Welcome to you too!
 
Old 11-10-2009, 03:56 PM   #39
BrZ
Member
 
Registered: Apr 2009
Distribution: Slackware
Posts: 485

Rep: Reputation: 79
My upgrade to 4.3.3 was fine, except that Help Center started warning something about it can't write to 'khelpcenterrc'. A quick look showed the file was owned by root(?). Deleted it and the Help fired up without warnings, automatically recreating the file.
 
Old 11-11-2009, 08:26 AM   #40
stormtracknole
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: The Big Easy
Distribution: Slackware, RHEL
Posts: 779

Rep: Reputation: 103Reputation: 103
Quote:
Originally Posted by Dinobot View Post
Nope... But I fixed it by installing this package... Why does gslapt didn't do it by default?)

Thank you so much, guys!!! You are so cool! I'm from Russia and nobody from the local LUG knows how to fix it =)

P.S. Sorry for my English.

P.P.S. Greeting from Russian slackware fans!)
You may consider using slackpkg instead. You can run:
Code:
slackpkg install-new
and it would have caught the new oxygen package. This is the way I do my updates:
Code:
slackpkg update
slackpkg install-new
slackpkg upgrade-all
Make sure to always read the Changelog though since you'll find there specific instructions of whether or not you need to add or remove a specific package.

Hope this helps!
 
Old 11-11-2009, 09:02 AM   #41
JokerBoy
Member
 
Registered: Sep 2009
Posts: 140

Rep: Reputation: 23
or make an iso with http://www.slackware.no/makeSlackISOs.sh with the packages from the slackware(64)-current. like i did..

btw, it`s very, very, very, very stable the kde from the -current

Last edited by JokerBoy; 11-11-2009 at 09:08 AM.
 
Old 11-11-2009, 10:24 AM   #42
Jack128
Member
 
Registered: Feb 2009
Location: Germany
Distribution: Slackware64 Current
Posts: 90

Rep: Reputation: 22
Hello,
I've updated my current installation, too.
But under KDE 4.3.3 (x86_64) I noticed strange
behavior of different apps. So, hangs my Konsole
somethimes, on auto-completion using the tab-key
and so it looses for a while it's content. Another
strange thing this is the fullscreen mode in VLC
(1.0.3-AlienBuild), if it is on, it don't hide the
KDE panel. This happened through the update from
KDE 4.3.2 to 4.3.3.

Maybe this has something to do with the updated
qt version, so KDE needs to be rebuild against this
new version?

Best Regards,
Jack.
 
Old 11-11-2009, 11:44 AM   #43
JokerBoy
Member
 
Registered: Sep 2009
Posts: 140

Rep: Reputation: 23
the same thing here: http://img691.imageshack.us/img691/4643/snapshot13.png

for now i use xine, works fine for me.

kde 4.3.3 is compiled against qt-4.5.3_063bded but, after kde was compiled qt was rebuilted, so i don`t think it`s a problem with that. i guess..

Last edited by JokerBoy; 11-11-2009 at 11:47 AM.
 
Old 11-11-2009, 01:17 PM   #44
The Seeker 11
Member
 
Registered: Apr 2004
Location: Buxton, UK
Distribution: Slackware
Posts: 48

Rep: Reputation: 18
Quote:
Originally Posted by Jack128 View Post
Another
strange thing this is the fullscreen mode in VLC
(1.0.3-AlienBuild), if it is on, it don't hide the
KDE panel. This happened through the update from
KDE 4.3.2 to 4.3.3.
I'm also experiencing this very problem.
 
Old 11-11-2009, 08:26 PM   #45
smoooth103
Member
 
Registered: Aug 2009
Location: NC, USA
Distribution: Slackware (64 bit)
Posts: 236

Rep: Reputation: 58
Upgraded to 4.3.3 -current and everything works great here (not in response to VLC issue posteed above). Everything keeps getting better. Thanks Slackware team.
 
  


Reply

Tags
kde, kde4


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
KDE 4.3.2 is available on Slackware-current Didier Spaier Slackware 3 10-23-2009 07:04 AM
I want to go back to KDE-3.5.10 the current KDE stinks and almost nothing about it is rob.rice Slackware 11 07-10-2009 02:50 AM
KDE 3.5 -> 4.2 Current Ginger Slackware 37 03-22-2009 01:18 PM
KDE 3.5.8 in -current Daedra Slackware 1 10-18-2007 07:10 AM
kde 3.5.1 in Slackware/current BCarey Slackware 2 02-26-2006 06:57 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:32 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration