LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-18-2005, 03:14 PM   #1
gbdavidx
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Sac, Calif
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 123

Rep: Reputation: 15
Is there a reason why i can't connect to aim, yahoo or msn with Gaim?


Im on my parents computer right now, and im able to connect to those three just fine.... is there a reason why i can't on my Slackware box? I have 10.1 with Dropline Gnome... thanks for any help!
 
Old 08-18-2005, 03:18 PM   #2
stormtracknole
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: The Big Easy
Distribution: Slackware, RHEL
Posts: 817

Rep: Reputation: 106Reputation: 106
Are you able to browse the internet otherwise? Are you running any kind of iptable rules?
 
Old 08-18-2005, 03:36 PM   #3
gbdavidx
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Sac, Calif
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 123

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i can browse the internet just fine... what are iptables rules? how do i find out if im running those?
 
Old 08-18-2005, 03:41 PM   #4
stormtracknole
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: The Big Easy
Distribution: Slackware, RHEL
Posts: 817

Rep: Reputation: 106Reputation: 106
Iptables is just the built in firewall in the linux kernel. Slackware does not have any rules set up by default. So, it would lead me to believe that somehow Dropline Gnome might have changed something or close a port. Have you tried using gaim under a different windows manager? Are you running Gnome or KDE?
 
Old 08-18-2005, 03:42 PM   #5
gbdavidx
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Sac, Calif
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 123

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i'm running gnome, i don't have kde installed, but i had xfce and i couldn't connect to gaim with that either
 
Old 08-18-2005, 03:44 PM   #6
stormtracknole
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: The Big Easy
Distribution: Slackware, RHEL
Posts: 817

Rep: Reputation: 106Reputation: 106
Ok, as root, type the following command iptables -L. This will tell you if you have any iptables rules running.
 
Old 08-18-2005, 03:53 PM   #7
gbdavidx
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Sac, Calif
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 123

Original Poster
Rep: Reputation: 15
ok, i should tell you, before i had dropline installed with gnome, i was running xfce and i couldn't connect to gaim before either, but i was able to surf the net, this is what i got when i type in iptables -L

Code:
Root@DS: ~# iptables -L

Chain INPUT (policy ACCEPT)
target          prot opt source                         destination

Chain FORWARD (policy ACCEPT)
target          prot opt source                         destination

Chain OUTPUT (policy ACCEPT)
target          prot opt source                         destination
 
Old 08-18-2005, 03:56 PM   #8
stormtracknole
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: The Big Easy
Distribution: Slackware, RHEL
Posts: 817

Rep: Reputation: 106Reputation: 106
Ok, you don't seem to be running iptables, so that is not the problem. Are you running behind a router? It seems that there is something blocking the ports required by gaim. Have you checked the configurations in gaim? I think there is an option to check how to get on the internet. Maybe it is configured to use a proxy.
 
Old 08-18-2005, 04:07 PM   #9
Talavis
LQ Newbie
 
Registered: May 2005
Location: Stockholm, Sweden
Distribution: Slackware-current
Posts: 22

Rep: Reputation: 15
What messages appear when you try to connect?
Have you tried installing the mozillapackage? it contains the files gaim uses for it's encryption of the passwords.
 
Old 08-18-2005, 04:11 PM   #10
gbdavidx
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Sac, Calif
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 123

Original Poster
Rep: Reputation: 15
i am using a router but i can't connect to my modem settings, my fuckin friends put a password on and wont come over here to change it or take it off... it just sits there and says connecting, then after a while it says gbdavidx (my screen name) has been disconnected, couldn't connect to host, before i had linux installed i was using windows and i was able to connect just fine of course, how would i go about using the mozillapackage? i used the dropline installer to download and install gnome, so i don't know if i have the mozilla packager or not
 
Old 08-18-2005, 04:16 PM   #11
stormtracknole
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: The Big Easy
Distribution: Slackware, RHEL
Posts: 817

Rep: Reputation: 106Reputation: 106
Look under /var/log/packages and see if it's there.
 
Old 08-18-2005, 04:22 PM   #12
gbdavidx
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Sac, Calif
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 123

Original Poster
Rep: Reputation: 15
what package name am i looking for? i see mozilla-1.7.5-i486-1, mozilla firefox, mozilla-plugins-1.7.5-noarch-2 and mozilla thunderbird...
 
Old 08-18-2005, 04:26 PM   #13
stormtracknole
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: The Big Easy
Distribution: Slackware, RHEL
Posts: 817

Rep: Reputation: 106Reputation: 106
It seems that you have the mozilla package. I'm guessing that the problem lies in the router. Are you able to use gaim in windows and connect to the internet?
 
Old 08-18-2005, 04:27 PM   #14
gbdavidx
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Sac, Calif
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 123

Original Poster
Rep: Reputation: 15
wierd i dunnot what i did, but its working now, i guess i did no proxy's... wierd
 
Old 08-18-2005, 04:29 PM   #15
stormtracknole
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: The Big Easy
Distribution: Slackware, RHEL
Posts: 817

Rep: Reputation: 106Reputation: 106
Ah...that is the problem. It was looking for a proxy, but there wasn't any. Hence, why it didn't work.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is there a reason why i can't connect to AOL OR Yahoo? gbdavidx Slackware 17 11-21-2004 12:42 AM
Is there a reason why i can't connect to aim or yahoo? gbdavidx Linux - Networking 2 11-05-2004 02:58 AM
gAim won't connect w/out connecting w/ aim first... VeganHacker Linux - Software 1 05-03-2004 04:27 AM
Gaim: MSN and AIM at same time? wmeler Linux - Software 3 02-27-2004 01:57 AM
Aim, Yahoo, Msn mikeshn Linux - General 4 03-26-2002 04:58 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:15 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration