LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-03-2004, 06:47 PM   #1
aje
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Internet
Distribution: Slackware 10.1
Posts: 177

Rep: Reputation: 30
installpkg not working


I'm trying to upgrade fluxbox, (I just installed slackware 10.0) but when I try to do "installpkg fluxbox.blah.blah.tgz" I get the message "installpkg: command not found"

What's causing this?
 
Old 11-03-2004, 06:48 PM   #2
rotvogel
Member
 
Registered: Oct 2003
Posts: 534

Rep: Reputation: 30
Are you root ?
Did you install the packagetools ?
Is installpkg in your path ?
The command to upgrade a package is upgradepkg b.t.w.

Last edited by rotvogel; 11-03-2004 at 06:49 PM.
 
Old 11-03-2004, 06:49 PM   #3
gbonvehi
Senior Member
 
Registered: Jun 2004
Location: Argentina (SR, LP)
Distribution: Slackware
Posts: 3,145

Rep: Reputation: 51
[obsolte] rotvogel won! :P [/obsolete]

Try /sbin/installpkg . If you use su, try using su - instead (it works without the - on my system but try it anyways). If you get a command not found, I would suggest you to take a look at /var/log/packages to see if pkgtools is installed.

Last edited by gbonvehi; 11-03-2004 at 06:50 PM.
 
Old 11-03-2004, 07:10 PM   #4
aje
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Internet
Distribution: Slackware 10.1
Posts: 177

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I logged in as root, and did /sbin/installpkg. Then it said "Installing package fluxbox.........." and a line below it "PACKAGE DESCRIPTION:" And after the prompt shows up again.

Not sure if it installed or now. I don't seem to be able to find out how to set fluxbox to be the default desktop environment either.
 
Old 11-03-2004, 08:46 PM   #5
Netizen
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Texas
Distribution: Slackware and Ubuntu
Posts: 355

Rep: Reputation: 30
xwmconfig

It gets asked alot around here.
 
Old 11-06-2004, 06:14 AM   #6
Jargon
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: Luxembourg
Distribution: Slackware 12.2
Posts: 46

Rep: Reputation: 15
I had the same problem with upgrading fluxbox 0.1.14 to 0.9.9. I did #upgradepkg fluxbox-blabla fluxbox0.9.9blabla, saw the first package being removed, a whole bunch of error messages and a prompt. When I tried to start fluxbox, it didn't work. So I went to the Fluxbox site, downloaded the slack 10 package for fluxbox 0.9.10 and did installpkg, same result as aje. But fluxbox is working.
 
Old 11-07-2004, 12:13 PM   #7
ViN86
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 25

Rep: Reputation: 15
upgrading fluxbox is easier than you guys made it. all i did was untar the file from the / directory.

it automatically dropped it into the correct folders. i restarted flux and it works like a charm.
 
Old 11-07-2004, 12:29 PM   #8
ror
Member
 
Registered: May 2004
Distribution: Ubuntu
Posts: 583

Rep: Reputation: 33
upgradepkg worked fine for me :???:
 
Old 11-07-2004, 04:03 PM   #9
Jargon
Member
 
Registered: Mar 2002
Location: Luxembourg
Distribution: Slackware 12.2
Posts: 46

Rep: Reputation: 15
upgradepkg usually works fine, but this time I think you can call it digititus( finger trouble). after looking up again, I saw that I picked up the wrong package (the one for 9.1 on the 10 box). Otherwise, no message no problem!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
something about installpkg tintilin Slackware 5 11-26-2004 12:13 AM
installpkg not working correctly Addict3dtoX Linux - Software 13 09-22-2004 04:31 PM
installpkg not working with -tagfile 1!T!e!mp!1 Slackware 2 07-14-2004 11:30 PM
help with installpkg mep]-[isto Slackware 3 11-19-2003 02:27 PM
Slackware 8.1: "installpkg" command not working? tigerflag Slackware 5 10-12-2002 02:44 PM


All times are GMT -5. The time now is 03:16 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration