LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 07-13-2009, 10:16 AM   #1
browser
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Australia,NSW
Distribution: CalculateLinux,FreeBSD,Makulu,Voyager,Bayanihan Linux
Posts: 264

Rep: Reputation: 30
I lost KDM after upgrading PKGS


I upgraded some pkgs on slackware 12.2 & after rebooting or logging out I found I no longer seem to be using KDM but seem to now be using XDM & have searched the net but the tutorials given dont seem to match any files I have on slackware I can change , unless I am looking in wrong place.
Can anyone tell me how to cause Slackware to load KDM & where to edit the file etc.
Thanks AnyOne
 
Old 07-13-2009, 11:27 AM   #2
Alien Bob
Slackware Contributor
 
Registered: Sep 2005
Location: Eindhoven, The Netherlands
Distribution: Slackware
Posts: 5,333

Rep: Reputation: Disabled
If KDM does not start, but XDM does, then this is an indication that you removed (parts of) KDE from your computer. In runlevel 4 KDM will be preferred over XDM if it is present.

What packages did you upgrade? Where did you get these packages?

Eric
 
Old 07-13-2009, 10:26 PM   #3
browser
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Australia,NSW
Distribution: CalculateLinux,FreeBSD,Makulu,Voyager,Bayanihan Linux
Posts: 264

Original Poster
Rep: Reputation: 30
Thanks alien Bob ,
I added Zenwalks Repo,s To my Slapt-get menu & also used Zendo as I noticed they seem to have additional pkgs & might of downloaded their KDE pkgs & ended up with some of Zenwalks settings it seems.
AnyWay after learning from that mistake I found by getting into Kcontrols KDM theme Manager which I added earlier lucky,
that I had to re click the Enable KDM themes again & got KDM back working, but now I can't get KDM to use some of my user settings I added in the Kcontrols login Manager I have set , Like Logging in without a passwd etc.
Not sure yet which file I need to fix that with.
I hope KDE hasn't stopped working with KDE3.10 etc yet as I am hoping I can get another upgrade in to hopefully fix some of these problems otherwise I may need to downgrade back, as I really cant come to terms yet with KDE4 no matter how much they have improved it.
I hopefully wont be using Zenwalk to upgrade KDE again it seems.
Thanks
 
Old 07-14-2009, 07:10 AM   #4
Alien Bob
Slackware Contributor
 
Registered: Sep 2005
Location: Eindhoven, The Netherlands
Distribution: Slackware
Posts: 5,333

Rep: Reputation: Disabled
If you used Zenwalk repository to upgrade your Slackware, then in my opinion you are now running Zenwalk. Please try and get help in the Zenwalk forum, they should be able to help you.
Zenwalk is not Slackware.

Eric
 
Old 07-14-2009, 01:54 PM   #5
browser
Member
 
Registered: Aug 2004
Location: Australia,NSW
Distribution: CalculateLinux,FreeBSD,Makulu,Voyager,Bayanihan Linux
Posts: 264

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I think I will just stick to using Slackware Repo's Thanks.
 
Old 07-14-2009, 02:05 PM   #6
Alien Bob
Slackware Contributor
 
Registered: Sep 2005
Location: Eindhoven, The Netherlands
Distribution: Slackware
Posts: 5,333

Rep: Reputation: Disabled
Much better :-)

Eric
 
Old 07-15-2009, 02:14 PM   #7
dive
Senior Member
 
Registered: Aug 2003
Location: UK
Distribution: Slackware
Posts: 3,211

Rep: Reputation: 293Reputation: 293Reputation: 293
Kdm is in the kdebase package.

Point slapt-get at an official slackware mirror (or better still (imo) use slackpkg since it *is* supported) and upgrade the kde packages.

That ought to fix that problem. But since you have probably many other zen packages now, it would be better to do a upgrade-all (or whatever the equivalent is in slapt-get)

Hope this helps.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Lost sound after upgrading to 2.6x Steagr Linux - Hardware 3 07-01-2007 10:09 AM
lost kdm login screen --how to restart it? spindles Linux - Newbie 4 01-26-2006 02:22 AM
Lost network interface after upgrading kernel tripwire45 Suse/Novell 2 02-25-2005 01:15 PM
lost browser upgrading to OZ 3.3.5 Pcghost Linux - Laptop and Netbook 0 04-05-2004 05:52 PM
font quality lost after upgrading X? /su Linux - Software 0 09-04-2003 12:44 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:05 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration