LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Slackware (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/)
-   -   HUAWEI E181 gsm modem slackware 13.1 usb_modeswicht not (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/huawei-e181-gsm-modem-slackware-13-1-usb_modeswicht-not-822786/)

runningPisser 07-29-2010 02:30 AM

HUAWEI E181 gsm modem slackware 13.1 usb_modeswicht not
 
usb_modeswitch NOT "HUAWEI E181 gsm modem on slackware 13.1"

neither
usb_modeswitch -p 0x12d1 -v 0x1414 -P 0x12d1 -V 0x1001

nor

usb_modeswitch -p 0x12d1 -v 0x1414 -P 0x12d1 -V 0x140c

do that, it said "nothing to do"

Any hint?

TIA

dc_eros 07-29-2010 06:16 AM

Add -H or similar (I forgot already but --help should help)

runningPisser 07-29-2010 06:26 AM

I remember, i tried also that, but still it didnot change/switch

the vendor number from 0x1414 to 0x140c or 0x1001

I'm also not clear which number for the vendor number to use,
I read somewhere E180 should work with one of the above (140c / 1001)

But E180 is an UMTS modem and has somewhat vendor number 1446 instead
1414 by E181, E181 is a GSM modem ...

The other question is which configuration script in slackware to use
for configuring usb gsm modem, rc.serial seemed for those analog modem.

I did not see any rc.pppd also in rc.d, but i did not install wvdial,
i ll install it with pkgtool, once i got the DVD/iso mounted ...

dc_eros 07-29-2010 07:38 PM

Hmmm... I have similar modem as yours. However, I'm not using usb_modswitch. What I did instead is:

1. unplug the modem
2. run "modprobe option" as root (searched from this forum last January)
3. re-insert modem
4. and it is now switched to modem

Zen alsory 08-24-2010 05:16 AM

Bandluxe C170
 
Hello ..
I have a Bandluxe C170 broadband modem.
It doesn't work well with FC13 .
I am using usb_modeswitch but i get :
Code:

[root@ZaiN ~]# usb_modeswitch -c /etc/usb_modeswitch.d/1a8d:1000

Looking for target devices ...
 No devices in target mode or class found
Looking for default devices ...
 Found default devices (1)
Accessing device 006 on bus 002 ...
Using endpoints 0x01 (out) and 0x81 (in)
Inquiring device details; driver will be detached ...
Looking for active driver ...
 OK, driver found ("usb-storage")
 OK, driver "usb-storage" detached

Received inquiry data (detailed identification)
-------------------------
  Vendor String: BandRich
  Model String: CDROM         
Revision String: 2.01
-------------------------

Device description data (identification)
-------------------------
Manufacturer: BandRich, Inc.
    Product: BandLuxe  3.5G HSPA Adapter
  Serial No.: 358093021016590
-------------------------
Setting up communication with interface 0 ...
Trying to send the message to endpoint 0x01 ...
 OK, message successfully sent

Checking for mode switch (max. 20 times, once per second) ...
 Waiting for original device to vanish ...
 Waiting for original device to vanish ...
 Waiting for original device to vanish ...
 Waiting for original device to vanish ...
 Waiting for original device to vanish ...
 Waiting for original device to vanish ...
 Waiting for original device to vanish ...
 Waiting for original device to vanish ...
 Waiting for original device to vanish ...
 Waiting for original device to vanish ...
 Waiting for original device to vanish ...
 Waiting for original device to vanish ...
 Waiting for original device to vanish ...
 Waiting for original device to vanish ...
 Waiting for original device to vanish ...
 Waiting for original device to vanish ...
 Waiting for original device to vanish ...
 Waiting for original device to vanish ...
 Waiting for original device to vanish ...
 Waiting for original device to vanish ...
 Original device still present after the timeout

Mode switch most likely failed. Bye.

Where is the wrong ?

Quote:

Hmmm... I have similar modem as yours. However, I'm not using usb_modswitch. What I did instead is:

1. unplug the modem
2. run "modprobe option" as root (searched from this forum last January)
3. re-insert modem
4. and it is now switched to modem
might you give more details ,please?


All times are GMT -5. The time now is 10:48 PM.