LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Slackware (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/)
-   -   How's xorg-server-1.14.2 doing in /testing? (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/hows-xorg-server-1-14-2-doing-in-testing-4175475959/)

volkerdi 09-04-2013 08:02 PM

How's xorg-server-1.14.2 doing in /testing?
 
Just wondering if it should be moved into the main tree. It works the same for me here, but I seem to recall there could be some regressions with randr or with multiple monitors (at least with an earlier version of 1.14.x).

Has anyone been testing this and would like to report on how it's working?

Thanks!

ReaperX7 09-04-2013 08:27 PM

Haven't had any issues here Patrick.

Have you checked the new LTS and Stable kernel's from kernel.org yet? 3.10.10 is out along with 3.4.60.

TobiSGD 09-04-2013 08:30 PM

Running it on Radeon HD3200 and HD6870 with kernel 3.11 rc5 (have to upgrade to stable 3.11) and the OSS radeon drivers without any problems for quite some time here.

willysr 09-04-2013 09:32 PM

I ran it since it was released in -current without any problem and it worked on my NVidia GPU as well
It also worked with the latest 3.11 kernel as well

cwizardone 09-04-2013 09:49 PM

Quote:

Originally Posted by willysr (Post 5021990)
I ran it since it was released in -current without any problem and it worked on my NVidia GPU as well...

Ditto.

tuxbg 09-05-2013 12:23 AM

Well i use xorg-server-1.14.1 from March 15 and i don't have any problems.Also use 3.11 kernel without problems.Oh one suggestion is to recompile kernel with CONFIG_SCHED_AUTOGROUP there is a big difference in performance when you compile something and running apps

GazL 09-05-2013 02:31 AM

tuxbg, starting your compiles under 'nice' will work much better than the CONFIG_SCHED_AUTOGROUP uglyness.


Back on topic, Xorg from testing/ been running fine here.

gmgf 09-05-2013 07:37 AM

No problem here, xorg testing work perfectly on Radeon HD 5700 Series.

number22 09-05-2013 04:14 PM

xrandr didn't works to join multiple gpu
 
Kernel 3.10.9
X: 1.14.1
xrandr: 1.4.1
video hardware: radeon HD4250 and nvidia 9500GT
xrandr can only work with multiple gpu as different screen, can't panning them together as one giant screen. on the other hand, Xinerama can do both without any problem. As googling internet, there are still very few info on xrandr 1.4, and xrandr can only see 1 gpu at each screen (xrandr --listproviders).
Anyway, Xinerama still works.

volkerdi 09-05-2013 04:18 PM

Quote:

Originally Posted by number22 (Post 5022595)
Kernel 3.10.9
X: 1.14.1
xrandr: 1.4.1
video hardware: radeon HD4250 and nvidia 9500GT
xrandr can only work with multiple gpu as different screen, can't panning them together as one giant screen. on the other hand, Xinerama can do both without any problem. As googling internet, there are still very few info on xrandr 1.4, and xrandr can only see 1 gpu at each screen (xrandr --listproviders).
Anyway, Xinerama still works.

So would you consider this a minor issue, then?

I'd also be curious if this is still an issue with 1.14.2, since I had known of similar reports with 1.14.0 or 1.14.1.

Also, 1.13.x works for the above?

number22 09-05-2013 04:34 PM

Quote:

Originally Posted by volkerdi (Post 5022598)
So would you consider this a minor issue, then?

I'd also be curious if this is still an issue with 1.14.2, since I had known of similar reports with 1.14.0 or 1.14.1.

Also, 1.13.x works for the above?

I think it is the biggest drawback, for example, you can't open multiple firefox on different screen, only 1 lock file available,(need different firefox profile on different screen to overcome this, hassle), there are java programs don't work on multiple logical screens setup, only can deal with 1 logical screen.

X version 1.13.x has same problem for xrandr, no problem with xinerama. well, opengl(3d) only works on my screens connected to nvidia card with proprietary nvidia driver, and getting warning "missing RANDR" on screens with open source radeon driver.

volkerdi 09-05-2013 05:00 PM

Quote:

Originally Posted by number22 (Post 5022611)
X version 1.13.x has same problem for xrandr, no problem with xinerama. well, opengl(3d) only works on my screens connected to nvidia card with proprietary nvidia driver, and getting warning "missing RANDR" on screens with open source radeon driver.

So the situation is the same with both xorg-server-1.13.x and xorg-server-1.14.x.

The reports seem favorable, so I'm probably going to go ahead and make the upgrade in the main tree.

Thanks everyone who commented. :)


All times are GMT -5. The time now is 03:12 PM.