LinuxQuestions.org
Support LQ: Use code LQ3 and save $3 on Domain Registration
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-04-2012, 02:34 PM   #1
fir0n
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2012
Posts: 6

Rep: Reputation: Disabled
Cool How can i have a Flash 11 in a Firefox 16 on Slackware 14 working?


hi everybody,

i'm new to linux and i want to learn it in a hard way.
So, i installed slackware 14 32bits and upgraded it. now firefox is 16.0.2

I downloaded install_flash_player_11_linux_i386.tar.gz from adobe, created the pkg with src2pkg and installed with installpkg.

My browser is freezing when i try to open a youtube video.

I tried
Code:
cp libflashplayer.so /usr/lib/mozilla/plugins/
didn't work as well.

Is there any other way to get it working?

 
Old 11-04-2012, 02:45 PM   #2
wallison
Member
 
Registered: Jul 2003
Location: MD USA
Distribution: Slackware
Posts: 136

Rep: Reputation: 18
Try the flashplayer-plugin.SlackBuild script available in the 'extra' directory instead. That's what I used and haven't had any problems.

Last edited by wallison; 11-04-2012 at 02:49 PM.
 
Old 11-04-2012, 02:57 PM   #3
hitest
Senior Member
 
Registered: Mar 2004
Location: Prince Rupert, B.C., Canada
Distribution: Slackware, OpenBSD
Posts: 4,170

Rep: Reputation: 534Reputation: 534Reputation: 534Reputation: 534Reputation: 534Reputation: 534
You can also install a flashplayer package from Alien Bob's site:

http://slackware.com/~alien/slackbui...player-plugin/
 
Old 11-04-2012, 08:01 PM   #4
cfdisk
Member
 
Registered: May 2011
Location: Philadelphia, PA
Distribution: Slackware 13.37
Posts: 89

Rep: Reputation: 16
You could be banging your head against the wall (as I did) if your computer is old.

Run

cat /proc/cpuinfo

and see list of 'flags'. If there is 'sse', you need Flash Player 10.
 
1 members found this post helpful.
Old 11-04-2012, 10:53 PM   #5
lyle_s
Member
 
Registered: Jul 2003
Distribution: Slackware
Posts: 388

Rep: Reputation: 52
Are you using the nvidia driver?

If so, see http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=177380

Unfortunately, there aren't any solutions to this problem as of yet.

Lyle.
 
Old 11-07-2012, 01:53 AM   #6
fir0n
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2012
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by cfdisk View Post
You could be banging your head against the wall (as I did) if your computer is old.

Run

cat /proc/cpuinfo

and see list of 'flags'. If there is 'sse', you need Flash Player 10.
my laptop is not so old. those are the flags results of the "cat /proc/cpuinfo":
Code:
flags		: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx rdtscp lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts xtopology nonstop_tsc aperfmperf pni pclmulqdq dtes64 monitor ds_cpl vmx smx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm pcid sse4_1 sse4_2 popcnt aes lahf_lm ida arat dtherm tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid
Quote:
Originally Posted by lyle_s View Post
Are you using the nvidia driver?

If so, see http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=177380

Unfortunately, there aren't any solutions to this problem as of yet.

Lyle.
No, my video card if a Intel GMA HD.

Quote:
Originally Posted by hitest View Post
You can also install a flashplayer package from Alien Bob's site:

http://slackware.com/~alien/slackbui...player-plugin/
Quote:
Originally Posted by wallison View Post
Try the flashplayer-plugin.SlackBuild script available in the 'extra' directory instead. That's what I used and haven't had any problems.

i downloaded
http://slackware.com/~alien/slackbui...386-1alien.txt
then did src2pkg and installpkg

Code:
root@bushido:~/Downloads# src2pkg flashplayer-plugin-11.2.202.243-i386-1alien.txz 
Found source archive: flashplayer-plugin-11.2.202.243-i386-1alien.txz
Deleting old build files - Done
Creating working directories:
   PKG_DIR=/tmp/flashplayer-plugin-i386-1
   SRC_DIR=/tmp/flashplayer-plugin-src-1
Unpacking source archive - Done
Correcting source permissions - Done
Checking for patches - None found
Skipped configure_source - 
Found Slackware package content - Contents of the install directory are
copied into the CWD. Be sure to correct if needed and rebuild package.
Checking contents - Done!
Copying contents to PKG_DIR - Done!
Skipping fake_install - 
Processing package content:
Correcting package permissions - Done
Stripping ELF binaries - Using: strip -p --strip-unneeded Done
Stripping shared libraries - Using: strip -p --strip-unneeded Done
   Notice - Renaming doc directory installed without a version number.
Checking for standard documents - Done
WARNING! The supplied slack-desc is not valid.
You need 9-13 lines that begin with 'flashplayer:' for this package.
Creating slack-desc - From default text
Rechecking package correctness:
Checking for misplaced dirs - Done
Rechecking package permissions - Done
Checking for dead links in PKG_DIR - Done
Found doinst.sh in CWD - Inserting in the PKG_DIR
Package dependencies:
/lib/libc.so.6
/lib/libdl.so.2
/lib/libm.so.6
/lib/libpthread.so.0
/lib/librt.so.1
/usr/lib/libICE.so.6
/usr/lib/libQtCore.so.4
/usr/lib/libQtDBus.so.4
/usr/lib/libQtGui.so.4
/usr/lib/libQtSvg.so.4
/usr/lib/libSM.so.6
/usr/lib/libX11.so.6
/usr/lib/libXau.so.6
/usr/lib/libXcursor.so.1
/usr/lib/libXdmcp.so.6
/usr/lib/libXext.so.6
/usr/lib/libXft.so.2
/usr/lib/libXpm.so.4
/usr/lib/libXrender.so.1
/usr/lib/libXt.so.6
/usr/lib/libatk-1.0.so.0
/usr/lib/libcairo.so.2
/usr/lib/libfontconfig.so.1
/usr/lib/libfreetype.so.6
/usr/lib/libgdk-x11-2.0.so.0
/usr/lib/libgdk_pixbuf-2.0.so.0
/usr/lib/libglib-2.0.so.0
/usr/lib/libgmodule-2.0.so.0
/usr/lib/libgobject-2.0.so.0
/usr/lib/libgthread-2.0.so.0
/usr/lib/libgtk-x11-2.0.so.0
/usr/lib/libkdecore.so.5
/usr/lib/libkdeui.so.5
/usr/lib/libkutils.so.4
/usr/lib/libnspr4.so
/usr/lib/libnss3.so
/usr/lib/libnssutil3.so
/usr/lib/libpango-1.0.so.0
/usr/lib/libpangocairo-1.0.so.0
/usr/lib/libpangoft2-1.0.so.0
/usr/lib/libplc4.so
/usr/lib/libplds4.so
/usr/lib/libsmime3.so
/usr/lib/libssl3.so
Creating package: flashplayer-plugin-i386-1.txz - Done
Package Creation - Successful! Package Location:
/tmp/flashplayer-plugin-i386-1.txz

root@bushido:~/Downloads# installpkg /tmp/flashplayer-plugin-i386-1.txz 
Verifying package flashplayer-plugin-i386-1.txz.
Installing package flashplayer-plugin-i386-1.txz:
PACKAGE DESCRIPTION:
# flashplayer
# 
# No description was given for this package.
# 
# Packaged by src2pkg
Executing install script for flashplayer-plugin-i386-1.txz.
Package flashplayer-plugin-i386-1.txz installed.

root@bushido:~/Downloads#
after that i tried to open the youtube with firefox and it freezes when i open any video. but is show the "you need a plugin" msg and then freezes.

with konqueror, the video space just shows black and white letters written "undefined". nothing happens as well. it doesn't freeze.

i tried as well:
Code:
root@bushido:~# installpkg /tmp/flashplayer-plugin-11.2.202.243-i386-1alien.txz
Verifying package flashplayer-plugin-11.2.202.243-i386-1alien.txz.
Installing package flashplayer-plugin-11.2.202.243-i386-1alien.txz:
PACKAGE DESCRIPTION:
# flashplayer-plugin (flash plugin for web browsers)
#
# Provides Adobe Flash plugin for browsers that recognize
# /usr/lib/mozilla/plugins as a valid plugin directory
#
# Plugin is subject to Adobe terms of use: 
#  http://www.adobe.com/go/labs_term_of_use
#
# Plugin is subject to Adobe Flash EULA:
#  http://labs.adobe.com/technologies/eula/flashplayer.html
#
Executing install script for flashplayer-plugin-11.2.202.243-i386-1alien.txz.
Package flashplayer-plugin-11.2.202.243-i386-1alien.txz installed.
same
 
Old 11-07-2012, 02:37 AM   #7
cendryon
Member
 
Registered: Aug 2005
Location: France
Distribution: Slackware64 current
Posts: 78

Rep: Reputation: 27
Hi

Quote:
Originally Posted by fir0n View Post
i downloaded
http://slackware.com/~alien/slackbui...386-1alien.txt
then did src2pkg and installpkg
You downloaded AlienBob's Slackware package, ready to install : you don't have to use src2pkg, simply install it.
Edit: you already do that

Beware that AlienBob's package and the package created with the extra/ SlackBuild don't have the same name : you need to uninstall any previously installed Flash package before installing AlienBob's.

Quote:
Originally Posted by lyle_s View Post
Are you using the nvidia driver?

If so, see http://www.nvnews.net/vbulletin/showthread.php?t=177380

Unfortunately, there aren't any solutions to this problem as of yet.

Lyle.
It's a bug in Flash, but as usual they blame others.
And there IS a solution, libvdpau developpers added a patch in libvdpau 0.5 for that: I'm using AlienBob's Flash package with NVidia blob driver on Slackware64 and no more blueish videos in Youtube.
I compiled and installed libvdpau from SBo with a mere version bump.

Cheers

Last edited by cendryon; 11-07-2012 at 02:39 AM.
 
Old 11-07-2012, 03:41 AM   #8
fir0n
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2012
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by cendryon View Post
Hi

You downloaded AlienBob's Slackware package, ready to install : you don't have to use src2pkg, simply install it.
Edit: you already do that

Beware that AlienBob's package and the package created with the extra/ SlackBuild don't have the same name : you need to uninstall any previously installed Flash package before installing AlienBob's.
i'm removing from /tmp/ with removepkg:
Code:
install.flash.player.11.linux-install.flash.player.11.linux-i386-1.txz
flashplayer-plugin-i386-1.txz
flashplayer-plugin-11.2.202.243-i386-1alien.txz
and downloaded:
Code:
http://slackware.com/~alien/slackbuilds/flashplayer-plugin/pkg/14.0/flashplayer-plugin-11.2.202.243-i386-1alien.txz
Code:
root@bushido:~/Downloads# installpkg flashplayer-plugin-11.2.202.243-i386-1alien.txz 
Verifying package flashplayer-plugin-11.2.202.243-i386-1alien.txz.
Installing package flashplayer-plugin-11.2.202.243-i386-1alien.txz:
PACKAGE DESCRIPTION:
# flashplayer-plugin (flash plugin for web browsers)
#
# Provides Adobe Flash plugin for browsers that recognize
# /usr/lib/mozilla/plugins as a valid plugin directory
#
# Plugin is subject to Adobe terms of use: 
#  http://www.adobe.com/go/labs_term_of_use
#
# Plugin is subject to Adobe Flash EULA:
#  http://labs.adobe.com/technologies/eula/flashplayer.html
#
Executing install script for flashplayer-plugin-11.2.202.243-i386-1alien.txz.
Package flashplayer-plugin-11.2.202.243-i386-1alien.txz installed.
restarted firefox and it freezes even without openning youtube. after removing the pkg it gets normal again.
 
Old 11-07-2012, 04:40 AM   #9
Cheesesteak
Member
 
Registered: Jun 2008
Distribution: Slackware
Posts: 101

Rep: Reputation: 24
What do you see when you execute
Code:
 ls /var/log/packages | grep flash
 
Old 11-07-2012, 05:48 AM   #10
jtsn
Member
 
Registered: Sep 2011
Location: Europe
Distribution: Slackware
Posts: 803

Rep: Reputation: 354Reputation: 354Reputation: 354Reputation: 354
Quote:
Originally Posted by fir0n View Post
I downloaded install_flash_player_11_linux_i386.tar.gz from adobe, created the pkg with src2pkg and installed with installpkg.
Just one note: When using src2pkg, make sure you actually have a source tarball. There isn't any source code for the Flash Plugin available, neither from Adobe nor from elsewhere.
 
Old 11-07-2012, 06:45 AM   #11
Habitual
Senior Member
 
Registered: Jan 2011
Distribution: Undecided
Posts: 3,333
Blog Entries: 5

Rep: Reputation: 785Reputation: 785Reputation: 785Reputation: 785Reputation: 785Reputation: 785Reputation: 785
Quote:
Originally Posted by cfdisk View Post
cat /proc/cpuinfo

and see list of 'flags'. If there is 'sse', you need Flash Player 10.
Code:
grep sse /proc/cpuinfo
 
Old 11-07-2012, 02:56 PM   #12
fir0n
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2012
Posts: 6

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
Code:
bash-4.2# ls /var/log/packages/ | grep flash
bash-4.2# 
bash-4.2# grep sse /proc/cpuinfo
flags		: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx rdtscp lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts xtopology nonstop_tsc aperfmperf pni pclmulqdq dtes64 monitor ds_cpl vmx smx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm pcid sse4_1 sse4_2 popcnt aes lahf_lm ida arat dtherm tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid
flags		: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx rdtscp lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts xtopology nonstop_tsc aperfmperf pni pclmulqdq dtes64 monitor ds_cpl vmx smx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm pcid sse4_1 sse4_2 popcnt aes lahf_lm ida arat dtherm tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid
flags		: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx rdtscp lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts xtopology nonstop_tsc aperfmperf pni pclmulqdq dtes64 monitor ds_cpl vmx smx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm pcid sse4_1 sse4_2 popcnt aes lahf_lm ida arat dtherm tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid
flags		: fpu vme de pse tsc msr pae mce cx8 apic sep mtrr pge mca cmov pat pse36 clflush dts acpi mmx fxsr sse sse2 ss ht tm pbe nx rdtscp lm constant_tsc arch_perfmon pebs bts xtopology nonstop_tsc aperfmperf pni pclmulqdq dtes64 monitor ds_cpl vmx smx est tm2 ssse3 cx16 xtpr pdcm pcid sse4_1 sse4_2 popcnt aes lahf_lm ida arat dtherm tpr_shadow vnmi flexpriority ept vpid
bash-4.2#
am i the only one with that flash problem with firefox?

i'm downloading google-chome to see what happens...
 
Old 11-10-2012, 03:55 PM   #13
svii
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2012
Location: UK, Glasgow
Distribution: slackware 14.0 64-bit
Posts: 2

Rep: Reputation: Disabled
First, try to check if flash plugin is installed by entering
Code:
about:plugins
in firefox.

I could see most of youtube videos without flash.

---------- Post added 11-10-12 at 09:55 PM ----------

Though, you could also read from these articles, it helped for me:
http://www.neiland.net/blog/article/...-on-slackware/ and
http://slackerboyabhi.wordpress.com/...ackware-13-37/

Last edited by svii; 11-10-2012 at 04:03 PM.
 
Old 11-11-2012, 08:52 AM   #14
Lennie
Member
 
Registered: Aug 2012
Location: Sweden
Distribution: LFS, built with pacman
Posts: 302

Rep: Reputation: 60
Quote:
Originally Posted by cfdisk View Post
You could be banging your head against the wall (as I did) if your computer is old.

Run

cat /proc/cpuinfo

and see list of 'flags'. If there is 'sse', you need Flash Player 10.
Quote:
Originally Posted by fir0n
Code:
bash-4.2# grep sse /proc/cpuinfo
flags	[...] sse sse2 [...]
Have you tried Flash Player 10?
 
Old 11-11-2012, 09:00 AM   #15
dgrames
LQ Newbie
 
Registered: Jul 2007
Posts: 17

Rep: Reputation: 1
I have the sse and sse2 flags, Flash 11 works fine for me.

Don
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Flash not working on Firefox with Ubuntu 11.10 ockron Linux - Software 1 06-11-2012 12:30 PM
[SOLVED] Flash player, Flash-plugin for Firefox 10.0.2 in SlackWare 13.37 TroN-0074 Slackware 3 03-13-2012 06:12 PM
[SOLVED] flash not working on real firefox. but working on iceweasal and epiphany tonyr8888 Linux - Software 7 02-24-2012 11:42 PM
[SOLVED] Flash not working under firefox 7 kdelover Linux - Newbie 6 10-26-2011 10:39 AM
Can't get flash working on Firefox 3 with Ubuntu 9.04 Lossenelin Linux - Software 2 07-01-2009 07:50 AM


All times are GMT -5. The time now is 05:37 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration