LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 01-08-2004, 08:10 AM   #1
nmoog
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Sydney
Distribution: Debian
Posts: 70

Rep: Reputation: 15
Have to modprobe emu10k1 after kernel compile


Bit of a newbie question...

I recently swapped over to slackware, set it up and decided to do a recompile of the kernel - without changing anything (except change machine type from 486 to pentium III)

When I booted the new kernel I had lost audio - I figured out I had to do a modprobe emu10k1 before I started X. Strangely enough, when I rebooted my original kernel I had to do the same! I may have changed something else, but I dont _think_ I did....

What might have happened to the driver loading? How could I make the emu10k1 driver load automatically again? What can I check to look for errors?
 
Old 01-08-2004, 09:20 AM   #2
nmoog
Member
 
Registered: Sep 2003
Location: Sydney
Distribution: Debian
Posts: 70

Original Poster
Rep: Reputation: 15
Scratch this question.

I realised that doing a modprobe emu10k1 gets sound going, but alsa is not working. Before I could run alsamixer, but now it says "function snd_ctl_open failed for default: No such device" on my old kernel, and my new one. Damn it!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2.6.5 kernel + emu10k1 on Slackware 9.1 Jestrik Linux - Hardware 11 05-03-2004 10:06 AM
ALSA, emu10k1 modprobe has to run about 15 times german Linux - Software 3 02-19-2004 07:48 AM
didn't compile emu10k1 as module fobius Linux - Software 1 02-04-2004 09:09 PM
alsa : unable to modprobe snd-emu10k1 sanjiv Linux - Hardware 6 11-30-2003 11:31 PM
modprobe emu10k1 = getting errors Duukkis Linux - Software 7 07-10-2003 07:18 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:09 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration