LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-16-2003, 07:00 AM   #1
ic3
LQ Newbie
 
Registered: Oct 2003
Location: los angeles
Distribution: Slackware 9.1*
Posts: 16

Rep: Reputation: 0
Hav ing problems with slackware 9.1 sound configuration for IBM Thinkpad 600E


i just installed slackware 9.1 on this laptop, and when i use alsaconf, it says that the search notices im using a 600e thinkpad, but it tells me this:

Looks like you having a Thinkpad 600E notebook.
On this notebook, CS4236 driver should be used
although CS46xx is detected.

Shall i try to snd-cs4236 driver and probe
the Legacy ISA configuration?

When i say yes to this, my computer freezes, when i try to just install the CS46xx driver, it doesn't work... any1 had this problem can help me figure this out? greatly appreciated,

ic3
 
Old 11-16-2003, 04:04 PM   #2
LNXman
Member
 
Registered: Jul 2002
Location: California (USA)
Distribution: Slackware
Posts: 97

Rep: Reputation: 15
I had a Think Pad 600E with Slackware 8.1, and as far as I remember, I had problems with both the cs46xx and cs4236 sound modules. The only module which worked for the laptop was the cs4232 module.

Unfortunately I did not use the ALSA modules, but the OSS modules which came with the kernel. My OSS configuration for the modules.conf file under /etc was

---------->8----------
alias sound cs4232
alias synth0 opl3
options cs4232 io=0x530 irq=5 dma=1 dma2=0 synthio=0x220 mpuio=0x330 mpuirq=9
options opl3 io=0x388
post-install cs4232 modprobe "-k" opl3
----------->8----------

Hope this information can at least give you an idea of how to configure your sound with the ALSA.

GL
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
no sound with ibm thinkpad 600e pat travers Debian 14 10-18-2005 02:38 PM
sound on IBM Thinkpad 600E - laptop farshad1366 Linux - Hardware 1 09-10-2004 07:09 PM
IBM Thinkpad 600E problems configuring sound for slackware 9.1 ic3 Linux - Laptop and Netbook 4 02-08-2004 10:51 PM
Sound problem with Slackware 9.1 on IBM Thinkpad 600e paladin217 Linux - Hardware 4 11-22-2003 07:00 AM
Sound on IBM ThinkPad 600E firejdl Linux - Hardware 1 06-19-2003 11:35 PM


All times are GMT -5. The time now is 02:06 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration