LinuxQuestions.org
Visit Jeremy's Blog.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 05-17-2013, 10:59 PM   #1
grimx
Member
 
Registered: Oct 2008
Distribution: Slackware 14 i686
Posts: 111

Rep: Reputation: 16
grub fails to install


When I run grubconfig I get this error:
Code:
                                                    
completions of a device/filename. 
│ grub> root (hd0,3)                                                         │

│ Error 22: No such partition                                                │
│ grub> setup (hd0)                                                          │

│ Error 12: Invalid device requested                                         │
│ grub> quit                                                                 │

│ Sorry, but the attempt to install GRUB has returned an error, so GRUB      │
│ has not been correctly installed.  You'll have to use a bootdisk to        │
│ start your machine instead.  It may be possible to get GRUB working by     │
│ editing the /boot/grub/menu.lst file and reinstalling GRUB manually.
Now I know I have these partitions, which are not showing up:
Slackware /dev/sda1
swap /dev/sda2
Debian /dev/sda3
 
Old 05-17-2013, 11:19 PM   #2
grimx
Member
 
Registered: Oct 2008
Distribution: Slackware 14 i686
Posts: 111

Original Poster
Rep: Reputation: 16
Here are my partitions on disk(running parted list)

Model: ATA WDC WD3200AAJS-6 (scsi)
Disk /dev/sda: 320GB
Sector size (logical/physical): 512B/512B
Partition Table: gpt

Number Start End Size File system Name Flags
1 1049kB 112GB 112GB ext4
2 112GB 114GB 2517MB linux-swap(v1)
3 114GB 214GB 100GB ext4 boot
4 214GB 320GB 106GB ext4 boot
 
Old 05-17-2013, 11:49 PM   #3
volkerdi
Slackware Maintainer
 
Registered: Dec 2002
Location: Minnesota
Distribution: Slackware! :-)
Posts: 876

Rep: Reputation: 1826Reputation: 1826Reputation: 1826Reputation: 1826Reputation: 1826Reputation: 1826Reputation: 1826Reputation: 1826Reputation: 1826Reputation: 1826Reputation: 1826
Quote:
Originally Posted by grimx View Post
Partition Table: gpt
I don't think vanilla GRUB1 supports GPT. LILO does, though.
 
Old 05-18-2013, 01:09 AM   #4
grimx
Member
 
Registered: Oct 2008
Distribution: Slackware 14 i686
Posts: 111

Original Poster
Rep: Reputation: 16
well I tried installing Lilo using slackpkg install lilo and I get this
Code:

                                           ┌──────────────────────────────────────┐
                                           │                                      │  
                                           │ Installing the Linux Loader...       │  
                                           │                                      │  
                                           └──────────────────────────────────────┘  


                        ┌───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┐
                        │ Fatal: No images have been defined.                                       │  
                        │                                                                           │  
                        │ Sorry, but the attempt to install LILO has returned an error, so LILO has │  
                        │ not been correctly installed.  You'll have to use a bootdisk to start     │  
                        │ your machine instead.  It should still be possible to get LILO working by │  
                        │ editing the /etc/lilo.conf and reinstalling LILO manually.  See the LILO  │  
                        │ man page and documentation in //usr/doc/lilo-23.2 for more help.  The     │  
                        │ error message may be seen above.                                          │  
                        ├───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┤  
                        │                                 <  OK  >                                  │  
                        └───────────────────────────────────────────────────────────────────────────┘
 
Old 05-18-2013, 01:58 AM   #5
volkerdi
Slackware Maintainer
 
Registered: Dec 2002
Location: Minnesota
Distribution: Slackware! :-)
Posts: 876

Rep: Reputation: 1826Reputation: 1826Reputation: 1826Reputation: 1826Reputation: 1826Reputation: 1826Reputation: 1826Reputation: 1826Reputation: 1826Reputation: 1826Reputation: 1826
Quote:
Originally Posted by grimx View Post
well I tried installing Lilo using slackpkg install lilo and I get this
Try running liloconfig now.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Grub Fails to Install on Ubuntu 12,10 floweringmind Linux - Hardware 2 11-18-2012 08:46 PM
[SOLVED] Grub from arch installer fails to install TheStarLion Arch 13 04-13-2011 08:39 AM
Grub fails to install on Debian replica9000 Linux - Software 3 01-19-2010 12:55 AM
grub-install fails android6011 Linux - General 7 07-20-2007 12:18 AM
Grub 0.97 issues on slackware - grub-install is very slow, & updating menu.lst fails dieyouspammer Linux - Software 1 02-27-2006 02:06 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:37 PM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration