LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Slackware (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/)
-   -   gphoto2 --listfiles (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/gphoto2-listfiles-4175466709/)

jrfr 06-20-2013 04:22 AM

gphoto2 --listfiles
 
I did all updates for slackware-x86_64.

Now I have a problem with gphoto2 -L

With version 2.52.2 the result is :
Le dossier */* ne contient aucun fichier.
Le dossier */store_00010001* contient 1*fichier.
#1 IMG_9157.JPG rd 1074 KB 2592x1944 image/jpeg
Le dossier */store_00010001/191CANON* contient 1*fichier.
#2 IMG_9157.JPG rd 1074 KB 2592x1944 image/jpeg
Le dossier */store_00010001/DCIM* ne contient aucun fichier.
Le dossier */store_00010001/DCIM/191CANON* contient 1*fichier.
#3 IMG_9157.JPG rd 1074 KB 2592x1944 image/jpeg
Le dossier */store_00010001/MISC* ne contient aucun fichier.
Le dossier */store_80000001* ne contient aucun fichier.

I have three time the same photo.
If i return to version 2.4.14 the result is correct :

Il n'y a pas de fichier dans le dossier '/'.
Il n'y a pas de fichier dans le dossier '/store_00010001'.
Il n'y a pas de fichier dans le dossier '/store_00010001/DCIM'.
Il y a 1 fichier dans ce dossier '/store_00010001/DCIM/191CANON'.
#1 IMG_9157.JPG rd 1074 KB 2592x1944 image/jpeg
Il n'y a pas de fichier dans le dossier '/store_00010001/MISC'.
Il n'y a pas de fichier dans le dossier '/store_80000001'.

I have reformated the card to be sure the problem is not in the camera.
Perhaps I did a big error.
Has anybody a solution

Thanks

ljb643 06-20-2013 09:21 PM

Assuming you upgraded both gphoto2 and libgphoto2 together, I can't imagine you did anything wrong to get that. It looks like gphoto2 -L is seriously messed up. Your 2nd entry /store_00010001/191CANON isn't even a valid path according to the standard. What kind of Canon camera is this? (Looks like it has internal memory plus a memory card, and I didn't think Canon did that.)

jrfr 06-21-2013 02:42 AM

gphoto2 --list-files
 
My camera is a Canon Powershot A95 and up to now i has no problem
with gphoto2.

I had updated libgphoto2 and gphoto2.

ljb643 06-22-2013 08:22 PM

That's a pretty old camera - 9 years ago. (It uses a CF card and has no built-in memory so I have no idea what /store_80000001 is). I'm finding it hard to believe that this could be something Slackware did, so you might want to try opening a gphoto2 bug report at http://sourceforge.net/p/gphoto/bugs/ or try their mailing list (I searched both places and didn't see anything relevant).


All times are GMT -5. The time now is 05:56 PM.