LinuxQuestions.org
Register a domain and help support LQ
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 12-07-2004, 09:33 AM   #1
cythrawll
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: IL, USA
Distribution: Slackware 10
Posts: 167

Rep: Reputation: 31
gmplayer Error opening/initializing device


Hi, I got the latest package for mplayer on linux packages. mplayer works fine from the command line, but i try to get gmplayer to work and it spits out this error:

Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device.

I tried to run: gmplayer -vo x11

doesn't work

tried to run with my ati driver (fglrx)

gmplayer -vo fglrx

doesn't work...

what do i need to do to get it working?
 
Old 12-07-2004, 02:51 PM   #2
ViN86
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Slackware 10.0
Posts: 25

Rep: Reputation: 15
yea ive been having the same problems. i tried going into settings, but couldnt find anything there that might help. try the settings and under video see if you can change anything. wish i could help, but i have the same problem.

Last edited by ViN86; 12-07-2004 at 02:52 PM.
 
Old 12-08-2004, 03:26 AM   #3
muah
Member
 
Registered: Aug 2003
Location: Europe
Distribution: Slackware (current)
Posts: 228

Rep: Reputation: 32
I had the same problem when I messed with video driver settings on Video tab in preferences. Changing it back to 'xv' helped when I have tried now - But I m almost sure that it didnt help when I was using older version of Mplayer.

Regards
Muah
 
Old 12-08-2004, 07:25 AM   #4
cythrawll
Member
 
Registered: Nov 2004
Location: IL, USA
Distribution: Slackware 10
Posts: 167

Original Poster
Rep: Reputation: 31
I finally got it to work, I found a list of available drivers by:

mplayer -vo help

then experimented (after hard locking my system once) until one worked.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mplayer error opening/initializing the selected video_out (-vo) device caulfiek Slackware 9 04-06-2010 05:15 AM
Error opening/initializing the selected video_out (-vo) device. Kdr Kane Suse/Novell 1 02-25-2005 05:54 PM
Libao error: Error Opening Device dahuja76 Programming 0 09-03-2004 12:17 PM
mplayer error opening/initializing what? GT_Onizuka Linux - Software 5 10-20-2003 11:38 PM
Error opening/initializing the selected video_out(-vo) device zyxxm Linux - Software 1 06-29-2003 12:18 AM


All times are GMT -5. The time now is 07:15 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration