LinuxQuestions.org
Welcome to the most active Linux Forum on the web.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices



Reply
 
Search this Thread
Old 03-08-2007, 09:51 PM   #1
mr.v.
Member
 
Registered: Jun 2006
Distribution: Slackware 11
Posts: 56

Rep: Reputation: 15
glxgears gives errors on newly installed ATI drivers


Hi all...I finally managed to install the 8.34.8 ATI fglrx driver on kernel 2.6.20.1 after much frustration and a patch. So glxinfo gives me direct rendering finally and all would seem well except for this. When I run glxgears it prints a series of lines that all say the following:
Code:
FGLTexMgr: open of shared memory object failed (Permission denied)
__FGLTexMgrCreateObject: __FGLTexMgrSHMmalloc failed!!!
and then it runs seemingly okay. What do those errors mean? How and what do I give permission to so that this error doesn't occur?

Thanks!
 
Old 03-09-2007, 12:09 AM   #2
H_TeXMeX_H
Guru
 
Registered: Oct 2005
Location: $RANDOM
Distribution: slackware64
Posts: 12,928
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 1269Reputation: 1269Reputation: 1269Reputation: 1269Reputation: 1269Reputation: 1269Reputation: 1269Reputation: 1269Reputation: 1269
I believe that the newer ATI drivers mess up glxgears ... don't use glxgears for that. I've heard ATI has their own version of glxgears that works ok.
 
Old 03-09-2007, 06:20 AM   #3
simonb1975uk
Member
 
Registered: Jan 2004
Location: In the county of Essex, UK
Posts: 72

Rep: Reputation: 15
Two things to try.

1) In your fstab file add the following line:
tmpfs /dev/shm tmpfs defaults 0 0

2) in your xorg.conf
add this at the bottom:

Section "DRI"
Group 0
Mode 0666
EndSection

Reboot and see what glxgears gives you then.

Simon

Last edited by simonb1975uk; 03-09-2007 at 06:22 AM.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
GLXGEARS problem on Ubuntu, with NVidia GLX-Legacy drivers installed Interdictor Ubuntu 3 01-09-2007 01:44 PM
Newly installed Nvidia drivers still won't start Xorg - was 'Error I've never seen' BigVig Debian 9 09-25-2006 10:58 PM
ATI drivers installed..but not?? squishywalrus Linux - Hardware 2 12-02-2005 03:00 PM
slow FPS in glxgears with nVidia drivers installed jojotx0 Linux - Software 1 11-29-2005 04:58 PM
How I got my ATI drivers installed.. adamc91115 Linux - Hardware 2 04-26-2004 03:59 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:27 AM.

Main Menu
Advertisement
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration