LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 06-16-2013, 08:14 PM   #1
ras8761
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2013
Posts: 7

Rep: Reputation: Disabled
Gets to grub loading then restarts and loops this process.


Specs

Intel i53570 3.40
Asus P8Z77-v LE plus
Samsung SSD 840 pro(windows 7)
Seagate 1tb (blank)
Evega gtx 660 ti

I have windows 7 on my samsung ssd as my main drive and have had mint installed on the second hard drive for the past 5 months for so and decided to give slackware a go.

I finished up my first ever install of slack 14.0 and everything goes smoothly. I set up my partition table in cfdisk for the basic /swap /boot / and /home setup.

Go through the install process and format everything and mount the hds. I have tried setup with Lilo and with out Lilo and the end result is the same. After the install i ctrl alt delete to restart and it flashes the grub loading text then immediately restarts and flashes the grub loading text and so forth and so forth.

Im hoping someone can at least tell me what may be causing this to happen? Thanks so much for your time.
 
Old 06-16-2013, 08:32 PM   #2
itsgregman
Member
 
Registered: Jan 2008
Location: North Carolina
Distribution: Pclinuxos, Slackware, Mint, Vector
Posts: 129

Rep: Reputation: 26
Did you remove Mint and replace it with Slackware?

where did you install lilo? hd0 or hd1? If you put it on hd1 try again on hd0.

In terminal as root run "fdisk l" and post the result.

It sounds like you removed Mint and installed lilo to the wrong location. I'm not very familiar with grub2 that mint uses, but if you removed the os containing grub legacy you could get what you describe as grub on the mbr looks for a no longer existing stage2.

I would try another lilo install and make sure its going on hd0.
 
Old 06-16-2013, 08:40 PM   #3
ras8761
LQ Newbie
 
Registered: Jun 2013
Posts: 7

Original Poster
Rep: Reputation: Disabled
The samsung hd is sda and the seagate is sdb. I have windows installed on sda. I partitioned the sdb in 4 formats. /swap, /root, /home, and /boot. I also tried a installation with the format /swap, /root, /home. I believe everything including lilo was installed on sdb. Should it be installed on sda, the hard drive containing windows?

Also yes i did remove my mint installation using gparted in a virtual boot. I then formatted and installed slack through the slackware iso.

Last edited by ras8761; 06-16-2013 at 08:42 PM.
 
Old 06-16-2013, 09:58 PM   #4
itsgregman
Member
 
Registered: Jan 2008
Location: North Carolina
Distribution: Pclinuxos, Slackware, Mint, Vector
Posts: 129

Rep: Reputation: 26
Yes put lilo on sda (hd0), what you had was grub installed to sda (hd0) but no longer have grub since removing Mint. Install lilo to the mbr of sda (hd0) and you should be good to go.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Help - deleted partition: GRUB loading stage l.5, Grub loading, please wait Error 17 rokkoschik Linux - General 1 01-07-2011 05:24 AM
tried to delete linux partition. restart grub loading stagel1.5. grub loading, please aknntharnld Linux - Newbie 8 12-04-2009 06:51 PM
Computer Restarts while loading Embedded Thin Client OS ravi14 Linux - Embedded & Single-board computer 1 08-17-2009 07:09 AM
x server restarts when loading quake,et,glxgears morphodone Linux - Games 0 11-05-2004 01:18 PM


All times are GMT -5. The time now is 05:42 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration