LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 01-25-2004, 11:33 AM   #1
SeeMo
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Location: Anjalankoski, Finland
Posts: 9

Rep: Reputation: 0
Flash sound not working


I have a computer running Slackware 9.1, and I quite like it. Fast and clean. But theres a slight piece of problem, it being that when I play a Flash animation from the internet or somewhere else I get no sound.

What should I do? I know this isn't a crucial thing but I still happend to find it irritating.
 
Old 01-25-2004, 11:59 PM   #2
Joey.Dale
Member
 
Registered: Jun 2003
Location: Tampa, Fl
Distribution: Gentoo, Slackware
Posts: 828

Rep: Reputation: 30
Welcome to LQ!

Do you have your speakers plugin?

Do you hear sound any other time? Like when you play .mp3's

Do you have your mixer settings set correctly. try:
alsamixer
and after you have them the way you want:
alsactl store

Last edited by Joey.Dale; 01-26-2004 at 12:02 AM.
 
Old 01-26-2004, 12:16 PM   #3
SeeMo
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Location: Anjalankoski, Finland
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Well...

I think that if my osund wouldn't have worked at all I wouldn't have talked about Flash sound Heh. Anyhow... Everything else works just perfectly... In the sound area. Except the Flash sound... So if anybody else has similiar problem...
 
Old 01-26-2004, 01:07 PM   #4
vinay_s_s
Member
 
Registered: Jul 2003
Posts: 658

Rep: Reputation: 30
what desktop are u using? if KDE, then try disabling arts sound server. if gnome , then disable esound.
 
Old 01-26-2004, 02:56 PM   #5
SeeMo
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Location: Anjalankoski, Finland
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Neither. I use Enlightenment. And I have tested this sound problem in every possible Window Manager, from GNOME and KDE to TWM and IceWM. And none works.

Besides, how do I disable those sound systems anyhow?
 
Old 01-26-2004, 10:35 PM   #6
thrice
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: ft worth tx
Distribution: Gentoo 2005.0
Posts: 108

Rep: Reputation: 15
chmod a+rw /dev/dsp
should fix it. must be root of course. hope this helps
 
Old 01-27-2004, 09:29 AM   #7
SeeMo
LQ Newbie
 
Registered: Jan 2004
Location: Anjalankoski, Finland
Posts: 9

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Weh. A step further. I guess. The sound works now. Kind of... But it ripples or... What word could I use... Well it's awful... Unbearable. Everything else is still working fine... What should I do now?
 
Old 01-28-2004, 09:36 PM   #8
dfowensby
Member
 
Registered: Dec 2003
Location: OceanView Virginia, gem of the Southern Shore
Distribution: Oz Unity Diamond IIB [x64 xfce]
Posts: 194
Blog Entries: 1

Rep: Reputation: 30
not sure if it's relevant, but i had a permissions/segmenting issue with RealPlayer8 and Firestarter AND the Flash sound missing. I did a reinstall of slack 9.1 ontop of the existing install, with no formatting of partitions or name changing, and changed my /home/miranda to root group, with disk,sys,mem,wheel thrown in, did a VERSION=current with EXCLUDE=gstreamer on swaret.
caveat: i am a newbie with a large axe, and i may not really know what i'm whacking with it. but somewhere in there i did something right.
a quick test is www.joecartoon.com.
luck -O.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Please help (can't get sound working with flash player and firefox in Mandriva 2006!) LaptopLinux Mandriva 1 12-07-2005 01:58 AM
flash not working at all phreakshew Linux - Software 3 09-09-2005 04:28 AM
Problems with sound, when playing flash files. Flash plug-in installed. Mistreated Linux - Software 2 09-02-2004 03:13 PM
Need older version of Flash (5,6 or MX, NOT MX 2004) to get flash with WINE working. brynjarh Linux - Software 0 06-12-2004 09:41 PM
i can't hear sound from flash movie. something with my flash plugin? Choey Slackware 2 11-02-2003 04:53 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:40 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration