LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-02-2005, 05:14 AM   #1
acidjuice
Member
 
Registered: Jan 2005
Location: a tiny spot on the iceberg
Distribution: Slackware 10.1 (dropline 2.10, kernel 2.6.11.6)
Posts: 320

Rep: Reputation: 30
flash plugin with no sound


dear all,

i've just installed the macromedia flash plugin and install was successful, as i can now see flash pages.

however, i do not hear any sound of the plugin: i know some pages have flash video or 'noisy' animations, though i do not hear anything. my sound card works perfectly for all audio/video files on my computer.

...any ideas on what i am missing?

cheers,

aj
 
Old 03-02-2005, 04:44 PM   #2
dockpunk
Member
 
Registered: Dec 2004
Distribution: slackware 12
Posts: 67

Rep: Reputation: 15
i have the same problem, im not exactly sure why it happens but it seems either flash and alsa dont get along very well, or they may not like your soundcard. if you have any other programs running that are using the soundcard try closing those first and try again, if you still get nothing then a quick work around is when starting your browser add "aoss" before the comand. so if lets say you use firefox, instead of just running the command "/usr/bin/firefox" change it to "aoss /usr/bin/firefox". that should give you audio in flash.

Last edited by dockpunk; 03-02-2005 at 04:46 PM.
 
Old 03-02-2005, 04:55 PM   #3
Peacedog
Guru
 
Registered: Sep 2003
Location: Danville, VA
Distribution: Slackware, Windows, FreeBSD, OpenBSD, Mac OS X
Posts: 5,292

Rep: Reputation: 167Reputation: 167
This may help.

http://www.linuxquestions.org/questi...t=flash+plugin

good luck.
 
Old 03-02-2005, 06:00 PM   #4
WilliamS
Member
 
Registered: Nov 2003
Location: 46N 76W
Distribution: Slackware 14.1
Posts: 379

Rep: Reputation: 31
I fixed it once by doing:
chmod 777 /dev/dsp*
then reboot.
 
Old 03-02-2005, 09:33 PM   #5
win32sux
Guru
 
Registered: Jul 2003
Location: Los Angeles
Distribution: Ubuntu
Posts: 9,870

Rep: Reputation: 371Reputation: 371Reputation: 371Reputation: 371
this is what worked for me:

Code:
chmod 666 /dev/dsp0
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fedora Core 2 - Flash Plugin sound Problem asif mushtaq Linux - Software 1 07-16-2005 10:15 AM
Cant get sound with flash plugin in fluxbox unless root slackwarefan Slackware 2 04-27-2004 05:55 PM
i can't hear sound from flash movie. something with my flash plugin? Choey Slackware 2 11-02-2003 03:53 PM
sound problem on flash player plugin/mozilla lucas Linux - Newbie 0 07-25-2003 01:29 PM
Flash plugin sound problems footfrisbee Linux - Software 0 04-09-2003 11:13 AM


All times are GMT -5. The time now is 04:08 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration