LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 03-14-2005, 07:57 PM   #1
sw67
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Here
Distribution: Slackware 12, openSuSE 11.0, XP
Posts: 76

Rep: Reputation: 15
Flash player sound problems


Hi

I have the flash player 7 installed on my system (Slackware, 2.6.10 Kernel, KDE 3.3.2).
It installed fine, and has put the correct files in the correct places.
It even loads the flash movie when I go to a site.
However, if the flash thing has sound, it plays it choppily and (from what i can gather) at twice the pitch.
It does this in all browsers (firefox 1.0, mozilla 1.7, netscape 7.2) so I'm starting to think it's a driver problem.
Any ideas?
I'm using OSS not alsa. maybe that's something to do with it?
and it does it as root as well as my user.

Cheers
 
Old 03-15-2005, 06:03 AM   #2
__J
Senior Member
 
Registered: Dec 2004
Distribution: Slackware, ROCK
Posts: 1,973

Rep: Reputation: 46
I had this same problem the other day on my (crappy) sis 7012 chipset. for games, I have to use oss, for flashplayer, I have to use alsa ( or I get the choppy high pitched noise).
 
Old 03-15-2005, 06:56 AM   #3
sw67
Member
 
Registered: Oct 2004
Location: Here
Distribution: Slackware 12, openSuSE 11.0, XP
Posts: 76

Original Poster
Rep: Reputation: 15
unfortunately i can't use alsa, as my chipset (nVidia nForce 3 onboard sound) doesn't seem to work with it.
[nVidia actually said it's an OSS driver].
 
Old 03-16-2005, 05:34 AM   #4
__J
Senior Member
 
Registered: Dec 2004
Distribution: Slackware, ROCK
Posts: 1,973

Rep: Reputation: 46
the nvidia/forcedeth drivers are oss. I don't have an nforce 3, so I'm not sure about comatibility there. My nforce 1 board could use either alsa or oss using i810_audio ( or nvaudio, which was pretty much the same module) for oss and snd-intel8x0 for alsa.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Sound Problems (cd player, flash, gaim, possibly related issues) mcmillan Linux - General 8 01-03-2006 10:56 PM
Flash player sound sync is off!!!! mykrob Linux - Software 6 02-04-2005 05:33 PM
Stand alone flash player sound problem b2000 Linux - Software 0 03-15-2004 08:19 AM
Sound on Flash player is delayed RancidWannaRiot Linux - Software 1 12-07-2003 07:12 PM
Sound skips in Flash player 6 with Mozilla velvet stasis Linux - Software 1 11-17-2003 10:00 AM


All times are GMT -5. The time now is 03:46 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration