LinuxQuestions.org
Visit the LQ Articles and Editorials section
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
LinkBack Search this Thread
Old 11-25-2005, 08:51 AM   #1
pforget
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: Joliette, QC
Distribution: Slackware
Posts: 5

Rep: Reputation: 0
Extra lines


Hi,

On the first re-boot of a slackware install (no X install), I have extra lines on the console resulting that I never see what I'm typing. Any ideas ??

Thanks

Pat
 
Old 11-25-2005, 09:10 AM   #2
keefaz
Senior Member
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Slackware
Posts: 4,282

Rep: Reputation: 66
Could you ellaborate a little ? Extra lines ?
 
Old 11-25-2005, 09:18 AM   #3
pforget
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: Joliette, QC
Distribution: Slackware
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hi,

well, instead of having 25 lines on my screen I have about 35. So for example if I type a wrong username or password I have to hit enter a few times in order to see the error message.

Pat
 
Old 11-25-2005, 09:19 AM   #4
keefaz
Senior Member
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Slackware
Posts: 4,282

Rep: Reputation: 66
Did you try to ajust your monitor settings with the front buttons ?
 
Old 11-25-2005, 09:24 AM   #5
pforget
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: Joliette, QC
Distribution: Slackware
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Hi,

it is a toshiba 330cds laptop, so no resizing buttons.

Pat
 
Old 11-25-2005, 09:25 AM   #6
keefaz
Senior Member
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Slackware
Posts: 4,282

Rep: Reputation: 66
What vga setting did you put in lilo.conf ? which number ?
 
Old 11-25-2005, 09:43 AM   #7
pforget
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: Joliette, QC
Distribution: Slackware
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
#VESA framebuffer console @ 800X600X256
vga=771

do you think the penguin logo at the top left as something to do with that ???
 
Old 11-25-2005, 10:05 AM   #8
keefaz
Senior Member
 
Registered: Mar 2004
Distribution: Slackware
Posts: 4,282

Rep: Reputation: 66
Try vga=normal, or vga=ask then run lilo to take the change in account and reboot

Now if the problem persist, does the command : ' stty rows 20 ' fixes it ?
 
Old 11-25-2005, 10:18 AM   #9
pforget
LQ Newbie
 
Registered: Nov 2005
Location: Joliette, QC
Distribution: Slackware
Posts: 5

Original Poster
Rep: Reputation: 0
Thanks,

I should kick myself, I complety forgot to run lilo after changing lilo.conf yesterday so vga=771 was not in effect. Just by running lilo and re-booting fixed the problem.

thanks for your help

Pat
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off
Trackbacks are Off
Pingbacks are On
Refbacks are Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
printer printing vertical lines at beginning and end of lines makhand Linux - Hardware 0 09-02-2005 02:03 PM
found two lines extra in my fstab amer_58 Linux - Newbie 3 08-20-2005 07:56 AM
cd-extra with linux mane.x Linux - General 3 04-15-2004 02:25 PM
Extra OS Suggestions? KungFuHamster General 10 09-02-2003 01:34 PM
CD Extra thesynergy Linux - General 2 02-01-2002 01:25 PM


All times are GMT -5. The time now is 08:46 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration