LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-31-2004, 05:20 AM   #1
noromamai
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2004
Posts: 4

Rep: Reputation: 0
Dual-Boot Working-ish


Hi,

I've had this problem before but not always.

I have Windows 2000 installed on my laptop and it's dual-booting with slack 10.0 right now. It's working-ish, except that it hangs when booting windows 2000 whenever linux was last used. So after having used linux Windows will not boot, but after I turn off the laptop and turn it back on again it will boot just fine.

I was hoping someone had this problem before and knows how to fix it. It's probably something with the way Linux shuts down, but that's just a guess.

Any help would be appreciated.
 
Old 09-10-2004, 09:47 PM   #2
tmorton
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: In front of my computer in Oregon, USA
Distribution: Slackware
Posts: 198

Rep: Reputation: 31
Hi,
I had the same problem on an old Dell laptop. Never did find a workaround. It doens't seem to be dangerous. You might try using GRUB instead of LILO, donno--just a guess.

--
Taj
 
Old 09-10-2004, 10:00 PM   #3
LoungeLizard
Member
 
Registered: Apr 2003
Location: Tampa, Florida
Distribution: Slackware 10 and happy,Suse,Red Hat, Vector
Posts: 274

Rep: Reputation: 30
I agree with tmorton...I also had that problem a while back and when i upgraded to Grub everything seemed to work better
 
Old 09-11-2004, 03:06 AM   #4
suslik
Member
 
Registered: Jul 2004
Distribution: OpenSuse 10.x
Posts: 262

Rep: Reputation: 30
I don't have you hardware, and you didn't say where it hangs, so:

- try disabling "PnP OS" in bios.
- make sure COM ports are not AUTO, but have IRQ's etc hand assigned.
 
Old 09-11-2004, 10:37 AM   #5
tmorton
Member
 
Registered: Jan 2003
Location: In front of my computer in Oregon, USA
Distribution: Slackware
Posts: 198

Rep: Reputation: 31
By the way, I've noticed that other distros do not cause this problem. Mandrake didn't have this problem (which also uses LILO). RH didn't have a problem, RH uses GRUB.

--
Taj
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Dual boot setup not working 357mag Fedora 18 09-23-2005 07:52 AM
Dual Boot option is not working. lowrida Linux - Newbie 24 08-02-2005 04:58 PM
Dual boot, 2 SATA HD (1 not working) Eibwen Slackware 4 07-05-2005 02:55 PM
Trying to dual boot, Windows isn't working. SonicGT Linux - Software 2 10-18-2004 02:45 PM
How I got XP and Linux working (dual boot) wellmt LinuxQuestions.org Member Success Stories 3 06-23-2004 01:33 AM


All times are GMT -5. The time now is 09:28 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration