LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Slackware (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/)
-   -   Dual boot, one ide, one sata (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/dual-boot-one-ide-one-sata-420625/)

phatbastard 03-01-2006 10:30 AM

Dual boot, one ide, one sata
 
Hey guys I have a lilo problem here it is my first time to dual boot windows and linux using 2 seperate hardrives, always just had both OS's on 1 hardrive with no problems. I have x64windows on my 74 gig sata hardrive, in boot sequence this is the first to boot in bios, and then my ide drive that is 74 gigs that boots linux.After POST i get my lilo screen which asks me which OS to boot, if i choose Linux it works just fine, if I try and boot into windows IT hangs with a black screen and in the top left corner it says 'booting windows',or something it never boots.

I did expert install for Lilo and put lilo on the MBR of the sata drive since in the boot sequence it is the first to boot as opposed to the ide one.

Lilo config...



# LILO configuration file
# generated by 'liloconfig'
#
# Start LILO global section
boot = /dev/sda
bitmap=/boot/splash.bmp
bmp-table=227p,233p,1,7
bmp-colors=0,2,,15,2,0
bmp-timer=76,30,15,0
#compact # faster, but won't work on all systems.
prompt
timeout = 300
# VESA framebuffer console @ 1024x768x256
vga = 773
# Normal VGA console
# vga = normal
# VESA framebuffer console @ 1024x768x64k
# vga=791
# VESA framebuffer console @ 1024x768x32k
# vga=790
# VESA framebuffer console @ 1024x768x256
# vga=773
# VESA framebuffer console @ 800x600x64k
# vga=788
# VESA framebuffer console @ 800x600x32k
# vga=787
# VESA framebuffer console @ 800x600x256
# vga=771
# VESA framebuffer console @ 640x480x64k
# vga=785
# VESA framebuffer console @ 640x480x32k
# vga=784
# VESA framebuffer console @ 640x480x256
# vga=769
# ramdisk = 0 # paranoia setting
# End LILO global section
# Windows bootable partition config begins
other = /dev/sda1
label = Windowsx64
# map-drive = 0x80
# to = 0x81
# map-drive = 0x81
# to = 0x80
table = /dev/sda
# Windows bootable partition config ends
# Linux bootable partition config begins
image = /boot/vmlinuz
root = /dev/hda1
label = Zenwalk
read-only # Non-UMSDOS filesystems should be mounted read-only for checking
# Linux bootable partition config ends

Any help would be great,

Brent

unSpawn 03-01-2006 10:53 AM

//Moderator note: you have crossposted a message, which is against the LQ Rules. Cross-posting is considered bad netiquette on your part, a waste of resources on LQ's part and a waste of time for LQ members who take the time to read and answer your question.
Please do not do that again.

FUP to: http://www.linuxquestions.org/questi...d.php?t=420624


All times are GMT -5. The time now is 01:46 AM.