LinuxQuestions.org
Go Job Hunting at the LQ Job Marketplace
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-31-2012, 07:05 AM   #1
Laxman_prodigy
Member
 
Registered: Mar 2010
Location: New Delhi, India
Distribution: Slackware64 13.37
Posts: 104

Rep: Reputation: 0
Dial-up connection not functioning...Slackware 14


Hey guys..

I'm trying to get my Usb modem work in slackware 14. I have a MTS Mblaze usb modem that I'm trying to get working. The network manager is detecting the card and all valid information like username and passwords. But I'm unable to establish any connection yet. It's failing everytime. As for now I've no clue what might be the issue and I'm not that good enough on network troubleshooting. I'm using the default network manager that ships with slackware 14. I've heard that kppp works well with dial-up connections but I'm not getting any links to downloading and installing it. So What could I possibly do? Any help would be appreciated.

BTW I'm using Kde.

Last edited by Laxman_prodigy; 10-31-2012 at 07:07 AM. Reason: additional info
 
Old 10-31-2012, 09:15 AM   #2
amani
Senior Member
 
Registered: Jul 2006
Location: Kolkata, India
Distribution: 64-bit GNU/Linux, Kubuntu64, Fedora QA, Slackware,
Posts: 2,758

Rep: Reputation: Disabled
wvdial should be sufficient.
 
Old 11-01-2012, 05:04 AM   #3
Bourbon
LQ Newbie
 
Registered: Dec 2011
Location: Lusaka - Zambia
Distribution: Slackware 14.1 KDE 32 bit
Posts: 29

Rep: Reputation: Disabled
Hi Laxman,

KPPP is already on Slackware, you get it under All applications>Internet; try it but if it is not establishing the dial-up connection, I suspect that you need to make pppoe configuration.
Check if the packet rp-pppoe is already installed or if you need it and configure.
I don't know your modem but if it is going to establish a 3G connection, you can use a wonderful script, Sakis3G, you get it here:
http://www.sakis3g.org/

Best Regards
 
Old 11-01-2012, 05:59 AM   #4
markush
Senior Member
 
Registered: Apr 2007
Location: Germany
Distribution: Slackware
Posts: 3,970

Rep: Reputation: 848Reputation: 848Reputation: 848Reputation: 848Reputation: 848Reputation: 848Reputation: 848
I had a similar problem a few month ago, here's the thread: http://www.linuxquestions.org/questi...em-4175420175/
You will find many information there. I've not yet managed wvdial to build, but the comgt package was very helpful it is available on slackbuilds.org .

Long story short: it is possible to connect to the internet via UMTS-modem with the pppoe-package only!

Markus
 
Old 11-02-2012, 04:02 AM   #5
slowpaxi
LQ Newbie
 
Registered: Aug 2012
Posts: 2

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by Bourbon View Post
Hi Laxman,

KPPP is already on Slackware, you get it under All applications>Internet; try it but if it is not establishing the dial-up connection, I suspect that you need to make pppoe configuration.
Check if the packet rp-pppoe is already installed or if you need it and configure.
I don't know your modem but if it is going to establish a 3G connection, you can use a wonderful script, Sakis3G, you get it here:
http://www.sakis3g.org/

Best Regards
I'm confirmig this. I managed to fix a good connection on a 3G network on an alcatel X500 USB modem installing usb_modeswitch and sakis3g script, wich I recommend too, though unable to report the positive issue to their user forum still in mantainance mode. This permitted me to let sleep the windows rescue installation after moving to another country. Imagine my satisfaction! After establishing it, the ppp0 connection can be shared using dnsmasq over ethernet such as in this ArchWiki, for instance. Best luck everybody!
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Ubuntu is not seeing my dial-up connection as a network connection jk07 Ubuntu 2 07-12-2012 03:44 AM
Sound not functioning correctly in new Slackware 12.1 install wizardhat Slackware 2 11-30-2008 07:10 AM
NTFS 3G in slackware 12.0 not functioning? ic_torres Linux - Newbie 3 10-15-2007 08:44 PM
Slackware - pppsetup - dial-up connection Sader Slackware 2 01-21-2005 10:42 AM
Crappy Win2k not functioning after installing Slackware skyvoyager Linux - Newbie 4 08-03-2002 04:51 AM


All times are GMT -5. The time now is 12:08 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration