LinuxQuestions.org
Help answer threads with 0 replies.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 11-29-2010, 11:53 AM   #1
Old_Fogie
Senior Member
 
Registered: Mar 2006
Distribution: SLACKWARE 4TW! =D
Posts: 1,515

Rep: Reputation: 62
--current, radeon r300 segfault glxgears, glxinfo with radeon.modeset=0 on dual head


As the topic states, I'm running --current here on a box with a "built by ati" ati radeon 9600XT agp video card with dual crt monitors.

I'm using the r300 driver.

With radeon.modeset=0 I get a segfault running:

glxinfo |grep ren

and

glxgears

Xorg does run, and /var/log/Xorg.0.log does state dri is enabled.

grep segfault /var/log/messages gives:

glxinfo[3106]: segfault at 0 ip (null) sp bfe16e6c error 4 in glxinfo[8048000+5000]

glxgears[2004]: segfault at 0 ip (null) sp bf8dfc0c error 4 in glxgears[8048000+4000]

I enable the dual monitor by a script when I log into xfce with the following commands:

xrandr --output VGA-0 --mode 1280x1024_75.00 --primary --output DVI-0 --mode 1280x1024 --rate 60 --right-of VGA-0 ; xfce4-panel -r

What I notice now since the last updates to X is that full screen flash is broken. Running flash at whichever size the webpage dictates still runs.

Prior to the X updates, I had about 700 fps on glxgears.

Using radeon.modeset=1, then glxgears and glxinfo no longer segfault.

Sadly, the fps drops to about 150 fps

However with the radeon.modeset=1 full screen flash does work, but totally unusable due to the low fps.

Of note, running without an xorg.conf file yields a completely unloadable X. I have not gone thru and broken up my old X file into numerous ##-name.conf in the conf.d directory as of yet. So I'm still using my old xorg.conf file.

I've tried Xorg --configure but that gives an unusable X as well, unless I add to the bottom of the xorg.conf file:

Section "ServerFlags"
Option "AIGLX" "off"
Option "AutoAddDevices" "false"
EndSection

So two questions, maybe more

1. is radeon.modeset=0 no longer supported for dri with the new X

2. if radeon.modeset=0 is still ok, is there someway to unbreak the glxgears and glxinfo and flash?

Thoughts & suggestions greatly appreciated.
 
Old 11-29-2010, 02:20 PM   #2
adamk75
Senior Member
 
Registered: May 2006
Posts: 3,091

Rep: Reputation: 396Reputation: 396Reputation: 396Reputation: 396
X and 3D should still work with and without modeset. Show us the /var/log/Xorg.0.log file, for starters.

Adam
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Radeon HD 2400 dual head PigDogDaddy Slackware 5 02-18-2009 04:11 PM
ATI Radeon Dual Head with TV-out xptools Linux - Hardware 3 09-01-2008 10:58 PM
Radeon 2400 XT Dual Head k2merlinsix Linux - Hardware 1 08-06-2008 08:10 PM
Dual Head on a Radeon X800? raid517 Linux - Hardware 1 04-30-2005 12:13 PM
dual head with radeon 9500 sliver33 Linux - Hardware 1 09-11-2003 12:07 PM


All times are GMT -5. The time now is 04:56 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration