LinuxQuestions.org
Review your favorite Linux distribution.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 08-12-2012, 05:12 PM   #16
dr.s
Member
 
Registered: Feb 2010
Distribution: Slackware64
Posts: 133

Rep: Reputation: 19

Went into the bios and enabled the "Virtualization Technology" setting and the problem is gone, although I'm pretty sure I had in the past booted, installed and re-booted a Slackware virtual machine without enabling that setting (seems to be disabled by default), that might have been on a different pc/laptop though with AMD instead of Intel...
 
Old 08-12-2012, 08:18 PM   #17
DasFox
LQ Newbie
 
Registered: Mar 2012
Posts: 9

Rep: Reputation: Disabled
Quote:
Originally Posted by dr.s View Post
Went into the bios and enabled the "Virtualization Technology" setting and the problem is gone, although I'm pretty sure I had in the past booted, installed and re-booted a Slackware virtual machine without enabling that setting (seems to be disabled by default), that might have been on a different pc/laptop though with AMD instead of Intel...
That was my problem too, I personally over looked the Intel Virtualization in the bios and it was disabled. So I enabled it now Slack is working! WoOT!


Cheers
 
Old 08-14-2012, 05:59 AM   #18
mcnalu
Member
 
Registered: Dec 2006
Location: Glasgow, UK
Distribution: Slackware 13.37 and 13.1
Posts: 393

Original Poster
Rep: Reputation: 63
It seems there's a common cause here. I have an intel U5400 CPU in my laptop and it has no virtualisation extensions. However, windows XP and other OSes do run reasonably well in virtual box despite this. So I am left wondering why slackware does not. To be honest, this isn't really a hindrance to me, except that I wanted to play with and test slackware-current whilst on holiday.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Slackware64-current crawling when VirtualBox is running gtludwig Slackware 10 03-08-2012 05:53 PM
[SOLVED] error compiling virtualbox 3.2.10 on current Barx Slackware 4 12-13-2010 05:46 AM
[SOLVED] Video Problems in VirtualBox on Slackware64-current TSquaredF Slackware 8 10-20-2009 11:44 PM
New current kernel 2.6.29.1 on VirtualBox bgeddy Slackware 5 04-15-2009 07:27 PM
Can't Compile VirtualBox 1.6.6 In Slackware Current Woodsman Slackware 8 12-18-2008 02:36 PM


All times are GMT -5. The time now is 10:14 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration