LinuxQuestions.org

LinuxQuestions.org (/questions/)
-   Slackware (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/)
-   -   Configuring alsa and multiple(?) sound cards (http://www.linuxquestions.org/questions/slackware-14/configuring-alsa-and-multiple-sound-cards-4175450500/)

waddles 02-17-2013 01:35 AM

Configuring alsa and multiple(?) sound cards
 
This is in regard to 13.37 of slackware.
When I run alsaconf I get several bttv and other sound cards as seen below:
| |bt87x Brooktree Corporation Bt878 Audio Capture (rev 11) │ │
│ │bt87x Brooktree Corporation Bt878 Audio Capture (rev 11) │ │
│ │bt87x Brooktree Corporation Bt878 Audio Capture (rev 11) │ │
│ │bt87x Brooktree Corporation Bt878 Audio Capture (rev 11) │ │
│ │via82xx VIA Technologies, Inc. VT8233/A/8235/8237 AC97 Audio Controll│ │
│ │legacy Probe legacy ISA (non-PnP) chips
I tried to run alsaconf once for each type but aplay -l always shows:
**** List of PLAYBACK Hardware Devices ****
card 2: V8235 [VIA 8235], device 0: VIA 8235 [VIA 8235]
Subdevices: 4/4
Subdevice #0: subdevice #0
Subdevice #1: subdevice #1
Subdevice #2: subdevice #2
Subdevice #3: subdevice #3
card 2: V8235 [VIA 8235], device 1: VIA 8235 [VIA 8235]
Subdevices: 1/1
Subdevice #0: subdevice #0
Are these all sound cards?? I know V8235 is. So why is it card 2 where/which is card 1?
Can I edit alsaconf output to include the others as I seen done elsewhere?

allend 02-17-2013 03:16 AM

From another of your threads .http://www.linuxquestions.org/questi...2/#post4865143
Quote:

Selected device: BT878 video (Hauppauge (bt878))
I believe your problems with your webcam and perhaps now sound stem from this TV tuner card. It probably has some sound capability and is also interfering with device assignment with your webcam.

Perhaps you could start with looking at the documentation in /usr/src/linux/Documentation/video4linux/bttv/ and then google for other people's experience with your card model. Hauppage do have a page on Linux driver support.

waddles 02-17-2013 11:01 PM

Great thought! Will explore ASAP.
Nope. Looked into current /var/log/messages and get:
3.783965] sn9c102: V4L2 driver for SN9C1xx PC Camera Controllers v1:1.47pre49
3.786167] usb 4-1: SN9C105 PC Camera Controller detected (vid:pid 0x0C45:0x60FC)
3.860096] usb 4-1: HV7131R image sensor detected
4.250732] usb 4-1: V4L2 device registered as video0
4.250826] usb 4-1: Optional device control through 'sysfs' interface disabled
Feb 18 21:00:50 polaris kernel: [ 4.251010] usbcore: registered new interface driver sn9c102
Feb 18 21:00:50 polaris kernel: [ 4.292374] usbcore: registered new interface driver snd-usb-audio
Feb 18 21:00:50 polaris kernel: [ 4.706676] [drm] nouveau 0000:01:00.0: Attempting to load BIOS image from PRAMIN
All the a/v is registered but I am wondering about nouveau. I think it is used for the nvidia video card. Since all else seems set up this might be an area to explore.


All times are GMT -5. The time now is 02:33 PM.