LinuxQuestions.org
Download your favorite Linux distribution at LQ ISO.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 09-18-2006, 06:12 PM   #16
frankie_DJ
Member
 
Registered: Sep 2004
Location: NorCal
Distribution: slackware 10.1 comfy, Solaris10 learning
Posts: 232

Original Poster
Rep: Reputation: 30

OK, it's up. Thank you guys for helping me troubleshoot this.

lsmod wasn't returning the tulip driver, so I did
lspci
and it showed me that the card is Realtek rtl-8139 It clearly says on the box SFA110A, CD says the module is tulip.

So I
lsmod
again, and sure enough 8139too module was getting loaded.

One thing that I didn't realize is that I needed to reconfigure inet1.conf. I just added yes to eth1 and when I

/etc/rc.d/rc.inet1 restart

for the umpteenth time, it worked.

I guess I thought the new card will be automatically assigned eth0 but it seems like that eth0 is reserved for the my old builtin card.

Thanks again.

Last edited by frankie_DJ; 09-18-2006 at 06:13 PM.
 
Old 09-22-2006, 05:50 AM   #17
evilDagmar
Member
 
Registered: Mar 2005
Location: Right behind you.
Distribution: NBG, then randomed.
Posts: 480

Rep: Reputation: 31
Well, it'll be reserved if you have a thing in your modules.conf that says "alias eth0 somemodulethatisn't8139too" or if you're passing some boot argument that has the same effect.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
newbie question: whats the difference between "su root", "su" and "su -&quo mojarron Slackware 9 12-07-2009 04:08 PM
"nv" to "nvidia" in xorg.conf causes X not to start jon2kx Ubuntu 10 09-05-2006 08:36 PM
Newbie question about "start" or so called menu syeronne Mandriva 2 12-05-2005 06:31 AM
Gnome "Start Menu" configuration question tisource Linux - Software 2 03-22-2005 11:35 AM
How to start KDE automaticlly without typing "startx" then "startkde" Jonescity Slackware 8 10-29-2004 09:32 PM


All times are GMT -5. The time now is 07:24 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration