LinuxQuestions.org
Share your knowledge at the LQ Wiki.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 10-19-2013, 10:15 PM   #1
JamesGT
Member
 
Registered: Oct 2009
Location: St. Louis, MO, USA
Distribution: Slackware64 14.0
Posts: 194

Rep: Reputation: 40
Chromium doesn't run from KDE menu, but does from Command Line?


I have Chromium installed on my Slackware64 14.0 system. When I try to run it through the KDE menu, it dies and won't start. When I run it from command line, it runs, although there is a string of errors in the terminal, it still runs.

How can I get it to run via the KDE menu and have it ignore the errors?

Errors:

Code:
[6:6:1019/221108:ERROR:base_feature_provider.cc(122)] manifestTypes: Allowing web_page contexts requires supplying a value for matches.
[8:8:1019/221108:ERROR:base_feature_provider.cc(122)] manifestTypes: Allowing web_page contexts requires supplying a value for matches.
[15:15:1019/221108:ERROR:base_feature_provider.cc(122)] manifestTypes: Allowing web_page contexts requires supplying a value for matches.
[12:12:1019/221108:ERROR:base_feature_provider.cc(122)] manifestTypes: Allowing web_page contexts requires supplying a value for matches.
[20:20:1019/221109:ERROR:base_feature_provider.cc(122)] manifestTypes: Allowing web_page contexts requires supplying a value for matches.
[25:25:1019/221109:ERROR:base_feature_provider.cc(122)] manifestTypes: Allowing web_page contexts requires supplying a value for matches.
[31:31:1019/221109:ERROR:base_feature_provider.cc(122)] manifestTypes: Allowing web_page contexts requires supplying a value for matches.
[3248:3311:1019/221109:ERROR:base_feature_provider.cc(122)] manifestTypes: Allowing web_page contexts requires supplying a value for matches.
[39:39:1019/221109:ERROR:base_feature_provider.cc(122)] manifestTypes: Allowing web_page contexts requires supplying a value for matches.
[43:43:1019/221109:ERROR:base_feature_provider.cc(122)] manifestTypes: Allowing web_page contexts requires supplying a value for matches.
[53:53:1019/221109:ERROR:base_feature_provider.cc(122)] manifestTypes: Allowing web_page contexts requires supplying a value for matches.
[49:49:1019/221109:ERROR:base_feature_provider.cc(122)] manifestTypes: Allowing web_page contexts requires supplying a value for matches.
[60:60:1019/221109:ERROR:base_feature_provider.cc(122)] manifestTypes: Allowing web_page contexts requires supplying a value for matches.
[3248:3248:1019/221111:ERROR:profile_sync_service.cc(1221)] History Delete Directives datatype error was encountered: Delete directives not supported with encryption.
[3248:3311:1019/221117:ERROR:audio_manager_base.cc(422)] Not implemented reached in virtual std::string media::AudioManagerBase::GetDefaultOutputDeviceID()
[84:84:1019/221117:ERROR:base_feature_provider.cc(122)] manifestTypes: Allowing web_page contexts requires supplying a value for matches.
[3248:3304:1019/221118:ERROR:audio_manager_base.cc(422)] Not implemented reached in virtual std::string media::AudioManagerBase::GetDefaultOutputDeviceID()
[96:96:1019/221135:ERROR:base_feature_provider.cc(122)] manifestTypes: Allowing web_page contexts requires supplying a value for matches.
[3248:3306:1019/221144:ERROR:object_proxy.cc(539)] Failed to call method: org.kde.KWallet.open: object_path= /modules/kwalletd: org.freedesktop.DBus.Error.NoReply: Did not receive a reply. Possible causes include: the remote application did not send a reply, the message bus security policy blocked the reply, the reply timeout expired, or the network connection was broken.
[3248:3306:1019/221144:ERROR:native_backend_kwallet_x.cc(838)] Error contacting kwalletd (open)
[3248:3344:1019/221144:ERROR:download.cc(253)] PostClientToServerMessage() failed during GetUpdates
[101:101:1019/221246:ERROR:base_feature_provider.cc(122)] manifestTypes: Allowing web_page contexts requires supplying a value for matches.
They've always been there, but I haven't had any problems or issues with the browser. I'd just like to not have a terminal open just to run the browser if I don't have to.
 
Old 10-19-2013, 10:55 PM   #2
jamison20000e
Senior Member
 
Registered: Nov 2005
Location: infinity; (randomly born:) Milwaukee, WI, US, Earth
Distribution: any UNIXish that works well on my cheapest with mostly KDE, Xfce, JWM or CLI but open ;-)
Posts: 1,334
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 347Reputation: 347Reputation: 347Reputation: 347
can you run it from [Alt]+[F2] ?
 
Old 10-20-2013, 01:58 AM   #3
ruario
Senior Member
 
Registered: Jan 2011
Location: Oslo, Norway
Distribution: Slackware
Posts: 1,806

Rep: Reputation: 810Reputation: 810Reputation: 810Reputation: 810Reputation: 810Reputation: 810Reputation: 810
What exactly does the desktop file execute. Is it the same as what you write in Konsole to run it?
 
Old 10-20-2013, 08:29 AM   #4
jamison20000e
Senior Member
 
Registered: Nov 2005
Location: infinity; (randomly born:) Milwaukee, WI, US, Earth
Distribution: any UNIXish that works well on my cheapest with mostly KDE, Xfce, JWM or CLI but open ;-)
Posts: 1,334
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 347Reputation: 347Reputation: 347Reputation: 347
I would say right click on the file or go through menu editor to see the icons properties and what command it launches but I don't know how in KDE maybe you can drag the icon to desktop or panel?
 
Old 10-25-2013, 08:47 PM   #5
JamesGT
Member
 
Registered: Oct 2009
Location: St. Louis, MO, USA
Distribution: Slackware64 14.0
Posts: 194

Original Poster
Rep: Reputation: 40
In the KDE "icon" it had the same line "/chromium/chrome-linux/chrome-wrapper" but it would not run. It gave an error about SUID-Sandbox, but I solved that with the command line. When I run from command line, I don't need to add --no-sandbox, but from the KDE icon, I do. :/

I'm good with it though the way it is. Running without the sandbox didn't change anything.

I want Maxthon to come out with their linux browser so I can switch.

Thank you!
 
Old 10-25-2013, 10:16 PM   #6
jamison20000e
Senior Member
 
Registered: Nov 2005
Location: infinity; (randomly born:) Milwaukee, WI, US, Earth
Distribution: any UNIXish that works well on my cheapest with mostly KDE, Xfce, JWM or CLI but open ;-)
Posts: 1,334
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 347Reputation: 347Reputation: 347Reputation: 347
Have you tried Firefox? http://www.linuxquestions.org/questi...ml#post5042929
 
Old 11-28-2013, 06:37 PM   #7
JamesGT
Member
 
Registered: Oct 2009
Location: St. Louis, MO, USA
Distribution: Slackware64 14.0
Posts: 194

Original Poster
Rep: Reputation: 40
Quote:
Originally Posted by jamison20000e View Post

No, I don't like Firefox.

Currently using Maxthon...still in Alpha, but it's basically a Chromium skin right now.
 
Old 11-28-2013, 10:50 PM   #8
jamison20000e
Senior Member
 
Registered: Nov 2005
Location: infinity; (randomly born:) Milwaukee, WI, US, Earth
Distribution: any UNIXish that works well on my cheapest with mostly KDE, Xfce, JWM or CLI but open ;-)
Posts: 1,334
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 347Reputation: 347Reputation: 347Reputation: 347
I see this is [SOLVED] now but if you can open Chromium from CLI should be able to make your own link.
 
Old 11-29-2013, 03:44 AM   #9
Alien Bob
Slackware Contributor
 
Registered: Sep 2005
Location: Eindhoven, The Netherlands
Distribution: Slackware
Posts: 5,191

Rep: Reputation: Disabled
When you upgrade your Slackware to 14.1, youcan then install my Chromium package: http://slackware.com/~alien/slackbuilds/chromium/

It has the Chrome Native Client built-in, the sandbox works, and Google sync too. And the menu icon works, of course.

Eric
 
1 members found this post helpful.
Old 11-30-2013, 05:16 PM   #10
JamesGT
Member
 
Registered: Oct 2009
Location: St. Louis, MO, USA
Distribution: Slackware64 14.0
Posts: 194

Original Poster
Rep: Reputation: 40
I will definitely install your Chromium package when I upgrade.

Chromium is my second favourite browser right now, behind Maxthon.
 
Old 11-30-2013, 05:44 PM   #11
jamison20000e
Senior Member
 
Registered: Nov 2005
Location: infinity; (randomly born:) Milwaukee, WI, US, Earth
Distribution: any UNIXish that works well on my cheapest with mostly KDE, Xfce, JWM or CLI but open ;-)
Posts: 1,334
Blog Entries: 2

Rep: Reputation: 347Reputation: 347Reputation: 347Reputation: 347
I trust FF.
 
Old 12-04-2013, 10:47 PM   #12
darksaurian
Member
 
Registered: Jun 2010
Location: USA
Distribution: Slackware 13.37
Posts: 169

Rep: Reputation: 27
I installed the slackbuild package, it works fine. But I didn't automatically get a chome icon in my KDE menus.
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Nvidia won't load no KDE forced back to command line run level 1 nickcommandlinenewbie Mandriva 25 04-16-2010 05:23 PM
Run Command Options in KDE Menu Editor Raymond C. Glassford Mandriva 2 11-19-2008 09:24 AM
On booting Suse 10.1 KDE doesn't start - all I can get is the command line ScoobySnacks Suse/Novell 6 10-27-2006 01:04 PM
KDE Line Completion in "Run Command" Riddick Linux - Software 1 09-17-2005 05:26 AM
KDE debugger sends X in a spin when run from command line stodge Linux - Distributions 0 05-07-2003 04:30 PM


All times are GMT -5. The time now is 11:19 PM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration