LinuxQuestions.org
View the Most Wanted LQ Wiki articles.
Go Back   LinuxQuestions.org > Forums > Linux Forums > Linux - Distributions > Slackware
User Name
Password
Slackware This Forum is for the discussion of Slackware Linux.

Notices

Reply
 
Search this Thread
Old 04-16-2002, 03:08 PM   #1
jstu
Member
 
Registered: Jan 2002
Distribution: slackware
Posts: 193

Rep: Reputation: 30
cdburning


running slack 8 and when I type in cdrecord -scanbus while running as root I get the error message
cdrecord: no such file or directory. cannot open scsi driver.
cdercord: for possible targets try 'cdrecord -scanbus'. make sure you are root.

I have compiled with scsi emulation
dont know what else to do.
 
Old 04-16-2002, 03:12 PM   #2
augamecock
Member
 
Registered: Feb 2002
Location: Atlanta, GA
Distribution: Debian
Posts: 78

Rep: Reputation: 15
make sure you have the

append="hdx=ide-scsi" in your lilo.conf file. Here' what mine looks like....

Code:
image=/boot/vmlinuz-2.4.7-10
	label=linux.old
	read-only
	root=/dev/hda2
	append="hdd=ide-scsi"
 
Old 04-16-2002, 03:23 PM   #3
jstu
Member
 
Registered: Jan 2002
Distribution: slackware
Posts: 193

Original Poster
Rep: Reputation: 30
I forgot to tell you I all ready have that line in lilo.conf also.
 
Old 04-16-2002, 04:10 PM   #4
finegan
Guru
 
Registered: Aug 2001
Location: Dublin, Ireland
Distribution: Slackware
Posts: 5,700

Rep: Reputation: 57
You might want to check out this part of the How-to. I found under a base slack 8.0 install of the 2.4.5 kernel that I had to modprobe ide-scsi, sg, scsi_mod and sr_mod and then it would scanbus correctly. Then just put the modprobe lines in /etc/rc.modules.

Luck,

Finegan
 
Old 04-16-2002, 04:20 PM   #5
jstu
Member
 
Registered: Jan 2002
Distribution: slackware
Posts: 193

Original Poster
Rep: Reputation: 30
you are the man
thanks
 
Old 06-04-2002, 09:20 PM   #6
gonus
Member
 
Registered: Apr 2002
Location: Huntsville, Alabama
Distribution: Ubuntu 9.04
Posts: 445

Rep: Reputation: 30
Hey fellas thinsk u can help me with mine I did the LILO append u posted earlier is there any compiling for that? Well after that i am so confused other than that pls help

thanx
 
Old 06-04-2002, 11:37 PM   #7
neo77777
LQ Addict
 
Registered: Dec 2001
Location: Brooklyn, NY
Distribution: *NIX
Posts: 3,704

Rep: Reputation: 55
Did you rerun lilo?
/sbin/lilo
 
  


Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cdburning with kernel 2.6.8 or higher srenar Slackware 1 11-26-2004 11:59 AM
Shell question and cdburning naren Linux - Software 3 11-13-2004 10:16 AM
CDburning juannicolas Linux - Newbie 6 05-30-2004 12:37 PM
CDBurning software??? pk21 Linux - Software 15 12-25-2003 07:38 PM
cdburning problems schatoor Linux - General 9 08-27-2002 02:50 PM


All times are GMT -5. The time now is 06:24 AM.

Main Menu
My LQ
Write for LQ
LinuxQuestions.org is looking for people interested in writing Editorials, Articles, Reviews, and more. If you'd like to contribute content, let us know.
Main Menu
Syndicate
RSS1  Latest Threads
RSS1  LQ News
Twitter: @linuxquestions
identi.ca: @linuxquestions
Facebook: linuxquestions Google+: linuxquestions
Open Source Consulting | Domain Registration